Shkrime Autoriale

Mes galaktikave të bukura rrathë-rrathë e me bishtat e tyre bukurosh të pluhurit hapësinor, me xixëllat yjore brenda tyre, në labirintet e rrugës së qumështit, aty afër në një skaj dukeshin dy rreze drite që udhëtonin drejt sistemit diellor për të gjetur tokën e begatë e të pavlerë as për një krah mushkonje; udhëtonin drejt një sprove të pakëndshme ose e kundërta për të kryer amanetin që mori përsipër kjo rreze drite, njeriu, mëkëmbës në tokë.

Çështja e futjes së Edukatës Fetare në shkollat publike në Kosovë mbetët një sfidë ende e pa mbaruar dhe si barometër i pafuqisë qytetare të komunitetit mysliman për të ndikuar në realizimin e kësaj kërkese.

Figura e mësuesit nderohet dhe adhurohet që nga kohët e lashta të kohës Antike greke. Aleksandri i Madh thoshte se më shumë kamë obligime ndaj Aristotelit, të cilin e kishte pas mësues, se sa ndaj, prindit të vetë Filipit.

Lavdia dhe falënderimi qoftë për Allahun e plotfuqishëm, prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje prej të Madhit Zot nga veprimet e këqija të shpirtit tonë dhe nga mëkatimet në punët tona. Atë që Allahu e udhëzon në rrugën e drejtë nuk ka kush t‘a devijojë dhe atë që Allahu me drejtësinë dhe urtësinë e Tij e lë në lajthitje nuk ka kush t‘a udhëzojë. Dëshmoj se nuk ka të adhuruar më të drejtë përveç Allahut, një i vetëm, pa rival dhe dëshmoj se Muhammedi (s.a.w.s) është rob dhe i dërguar i Tij.

Aty ke bregu i fshatit, në një gur të madh që njihej si guri i fshatit M. Ishte ulur një fëmijë i vogël. Ishte shumë i bukur, me faqe të kuqe, flokë të qethura për bukuri, me një çantë në shpinë që e kishte kërrusur nga rëndesa e librave.

Jam dakord me ju se shiriti i policisë jo vetëm në xhaminë e Morinës, por edhe në çdo objekt tjetër jep një sinjal se gjërat nuk janë ashtu si duhet të jenë.

Muhammedi a.s. është më i famshmi i gjithë historisë njerëzore. Ai është gërshetim i virtyteve të ndritshme dhe pasqyrë e shëmbëlltyrës së lartë. Është dërguar nga Zoti si mëshirë për mbarë njerëzimin. “Morali i tij ishte Kur'ani”. Ai i përfitoi zemrat e njerëzve si askush para apo pas tij. Edhe pse ishte i falur dhe më i dashuri i Zotit ai falej dhe lutej duke i kaluar netët në adhurim aq sa i ënjteshin këmbët.

Mbase lindja e Diellit paraqet burimin e jetës, nga kjo edhe fjala Lindje ia jep kuptimin jetës, edhe gjatë procesit të ardhjes në këtë botë edhe të një foshnje të porsalindur.

1. Tërmetet, këto lëkundje frikash

Viteve të fundit bota po ballafaqohet me katastrofa të ndryshme natyrore: tërmete të mëdha shkatërruese, erëra të jashtëzakonshme, vërshime të shumta, vapa të papërballueshme, paraqitje të sëmundjeve të ndryshme të panjohura te njerëzit, kafshët e bimët, luftërat e shumta dhe vdekja e njerëzve të pafajshëm etj. etj.

Pamja e xhamisë së Marinës e rrethuar me shirit të policisë dhe dëbimi i imamit Kastriot Xhemal Duka, i përcjellur nga policia kosovare në anën tjetër të kufirit shqiptaro-shqiptar, ishte njëra prej temave më të përfolura dhe më të komentuara në mediet shqiptare, gjatë ditëve që kaluan.

Të gjithë jemi dëshmitarë të ndryshimeve drastike që shoqëria jonë po përjeton për sa i përket mënyrës së të jetuarit, të menduarit, të folurit...

“Llogarite vetveten para se të llogaritesh”. (Omeri r.a.)

Haku është një prej koncepteve shumë të prekura nga Islami, dini (feja) i vetëm që All-llahu i Madhërishëm e ka zbritur dhe ai është rruga e vetme e shpëtimit në këtë dhe botën tjetër.

("Lutu: All-llahumme falja Jote është më e gjerë se gjynahet e mia...") "Është obligim në besimin tonë shpresa e madhe në mëshirën dhe faljen e All-llahut…"[1]

Me shpalljen e pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt 2008 dhe me njohjen e saj nga vendet më të fuqishme të botës, u arrit edhe synimi i shqiptareve për shtetbërje.

Shëmbëlltyra e Pejgamberit sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka qenë figura qëndrore jo vetëm në historiografinë islame, por edhe në atë botërore në përgjithësi.

Kur dikush të ndal në rrugë dhe të shan prindërit i tilli as nuk mund të konsiderohet i kulturuar as artist e as i qytetëruar

Ardhja nga mosqenia ёshtё e kushtёzuar nga mosqenia e mosqenies gjegjёsisht nga pёrjetёsia dhe pёrjetёsia nuk mund tё pёrjetohet pa njё qenie tё pёrjetshme qё pёrjetёsisё i jep kuptim.

Në të drejtën humanitare, ka pakë të dhëna qe i japin kuptim këtij sistemi juridik, që i përket ekskluzivisht Konflikteve të armatosura të karakterit ndërkombëtar ose jondërkombëtare.

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!