Shkrime Autoriale

30 ditët e Ramazanit

Po vijnë ditë që dallohen nga të tjerat dhe nuk janë një apo dy, por plot 30 ditë të njëpasnjëshme, të cilat i pret me shumë mall e shumë gëzim e gjithë bota islame.

Lexo me teper

Në takim me Ramazanin

Mirë se vjen muaji i madhërishëm i Ramazanit

Lexo me teper

Detyrat tona kur afrohet Ramazani

“Për ummetin agjërimi është një amanet (porosi) dhuratë dhe begati (ni’met) e shenjtë nga ana e Allahut, i cili e dallon të gjallin nga i vdekuri, atë që ka shpirt nga ai që nuk ka shpirt. Besimtari i sinqertë nuk bën dallim mes agjërimit të Ramazanit gjatë verës apo dimrit, për të është njësoj, ai vetëm i uron mirëseardhje ndërsa ndihmën dhe mbështetjen e kërkon nga i Madhi Allah.”

Lexo me teper

Me të vërtetë Allahu është me durimtarët

(Disa këshilla për të gjithë neve)

Lexo me teper

Tradita jonë fetare dhe institucionale

Sheriati, krahas të drejtës romake dhe anglo-saksone, është e drejta më e njohur në botë.

Lexo me teper

Ata duan ta shuajnë Dritën e Zotit!

E vërteta burimore e realitetit dhe e vërteta e krijuar e realitetit

Lexo me teper

Shën Gjergji (Jurjeva)

Shënimi dhe karakteristikat e Shëngjergjit (Jurjevës)

Lexo me teper

Bashkësia Islame është e angazhuar fuqishëm që në shtetin tonë të krijohet ambient i sigurt për të gjithë

(Fjala përshëndetëse e myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava në hapjen e konferencës shkencore "Myslimanët shqiptarë në Ballkan")

Lexo me teper

Islami, fe e mirësisë dhe e tolerancës

Myslimanët e quajnë periudhën para-islame si periudhë të xhahilijetit, që zakonisht përkthehet si "kohë e injorancës". Por, kuptimi origjinal i rrënjës XH-H-L është "vrull, nervozizëm, ndjeshmëri e mprehtë për nderin dhe prestigjin, arrogancë e tepruar dhe, mbi të gjitha, prirje kronike për dhunë dhe hakmarrje."

Lexo me teper