Tema

Vlera e namazit të teravisë

Vetëm shikoni shpërblimet për atë që i fal këto namaze!

Lexo me teper

Mysafiri më i mirë që na viziton

Agjërimi është për Mua dhe Unë shpërblej për të.

Lexo me teper

KMSH shtron iftarin e parë për Ramazan

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka shtruar mbrëmë iftarin e parë të Ramazanit, ku morën pjesë presidenti i Republikës së Shqipërisë, SH.T.Z. Ilir Meta, kryetarja e Komitetit Shtetëror për Kultet, znj. Loreta Aliko, Prefektja e Tiranës, znj. Suzana Jahollari, nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, z. Andi Seferi, drejtues të komuniteteve fetare në vend, ambasadorë të vendeve të ndryshme të akredituar në Tiranë, përfaqësues të medias, njerëz në nevojë, individë me aftësi të kufizuara, besimtarë, imamë, drejtues institucionesh si dhe shumë figura të jetës fetare, politike e shoqërore.

Lexo me teper

Si duhet ta presim muajin e Ramazanit

Allahu i Lartmadhëruar në Librin e Tij fisnik thotë: "O ju që keni besuar! Agjërimi është bërë obligim për ju sikur ka qenë obligim edhe për ata që ishin para jush, që të jeni më të devotshëm (më të përkushtuar)". (El Bekare: 183).

Lexo me teper

Si do ta presim mysafirin tonë të dashur

Kaluan ditët dhe netët, u ndërruan muajt, kaluan vitet dhe ja ne përsëri po presim muajin tonë të dashur Ramazanin, muajin e agjërimit dhe të Kur’anit, muajin e dhikrit dhe të ihsanit, muajin e namazit të natës dhe të forcimit të imanit. O Zoti ynë, na mundëso që ta presim muajin e bekuar të Ramazanit!

Lexo me teper

Arti i të qenit i lumtur

Lumturia e zemrës është një nga begatitë më të mëdha. Ajo nënkupton qetësi dhe maturi në jetë, e ato burojnë pikërisht nga zemra. Lumturia e zemrës bën qe intelekti ynë të jetë stabil kurse zemra e ndritur dhe e mbarsur me mirësi.

Lexo me teper

Rrugët e njohurisë

“Allahu i Madhërishëm nuk ka krijuar asnjë sëmundje e të mos ketë krijuar edhe ilaçin për të, përveç pleqërisë”.

Lexo me teper

Frytet madhështore

FRYTET E LA ILAHE IL-LALLAH (nuk ka zot pos Allahut)

Lexo me teper

Balsami i lumturisë nga aspekti kur’anor

All-llahu i madhërishëm në Kur’anin fisnik urdhëron e thotë:
“O Musa, ç'është ajo që e ke në të djathtën tënde? Ai (Musai) tha: "Ai është shkopi im që të mbahem në të, dhe me të u shkund (gjethe nga drunjtë) dhenve të mia, dhe me të kryej edhe nevoja të tjera”. (Ta Ha, 17-18)

Lexo me teper

Shpjegimi dhe argumentimi i Ikametit

Ikameti është synet sikurse Ezani

Lexo me teper