Kulturë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë vlerësohet me çmimin “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”

Dje, në Krakov të Polonisë është zhvilluar ceremonia e ndarjes së çmimit “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”, ceremoni në të cilën ky çmim iu dha krerëve më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë, me motivacionin “Për Vëllazëri Ndërfetare në Shqipëri”.

Lexo me teper

Shaban Sulejmani zgjidhet dekan i Fakultetit të shkencave islame në Shkup

Këshilli mësimor-shkencor në mbledhjen e 7 të saj të rregullt, zgjodhi Dekanin e Fakultetit të Shkencave Islame.

Lexo me teper

Mblidhet Presidenca e Këshillit Ndër fetar të Shqipërisë

Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur sot më dt. 22.10.2018 në Selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë marrë disa vendime të rëndësishme, lidhur me mirëfunksionimin dhe disa ndryshime statusore të Këshillit Ndër fetar të Shqipërisë, themeluar në vitin 2007 nga komunitetet fetare tradicionale në vend.

Lexo me teper

Kreu i KMSH-së zgjidhet si anëtar i Këshillit të Lartë Drejtues të Ligës Botërore Islame

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skënder Bruçaj, është përzgjedhur për një mandat pesëvjeçar si anëtar i Këshillit të Lartë Drejtues të Ligës Botërore Islame (Rabita).

Lexo me teper

KMSH mirëpret vendimin e qeverisë për mbylljen e kazinove

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka mirëpritur vendimin e qeverisë për mbylljen e kazinove elektronike dhe basteve sportive në zonat e banuara.

Lexo me teper

Digjet xhamia 350 vjeçare në një fshat të Prilepit, reagon BFIM

Në fshatin Erekovci të komunës së Prilepit, më 5 tetor 2018, është djegur xhamia e vjetër 350 vjeçare.

Lexo me teper

Zhvillohet simpoziumi me temë: “Kurani dhe mesazhi universal i tij”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Myftinia e qytetit të Kavajës, organizuan në Pallatin e Kulturës simpoziumin me temë: “Kurani dhe mesazhi universal i tij”

Lexo me teper

Shpallen fituesit e garës së 25-të Ndërkombëtare të leximit të Kuranit të mbajtura në Zagreb

Në kryeqytetin e Kroacisë, Zagreb, u shpallën fituesit e Garës së 25-të Ndërkombëtare në leximin e Kuranit, e cila u mbajt nga 27 deri më 29 shtator në hapësirat e Qendrës Islame në Zagreb, ku u mblodhën një numër i kosiderueshëm i hafizëve të rinj nga një numër vendesh të botës, raporton Anadolu Agency.

Lexo me teper

Nënkryetari i KMSH-së nga Medreseja e Tiranës uron Vitin e ri shkollor

Sot në mbarë Shqipërinë është çelur zyrtarisht viti i ri shkollor 2018-2019.

Lexo me teper

BFI e Maqedonisë organizon Manifestimin kushtuar Hixhretit 2018

Me rastin e Hixhrit, Ditës Madhështore për Fenë islame dhe për mbarë myslimanët e botës, Bashkësia Fetare Islame, edhe sivjet, nën patronatin e Reisul Ulemasë H. Sulejman ef. Rexhepit, në sallën e Filharmonisë së Maqedonisë, ka organizuar manifestimin e vet tradicional të mbështetut në një program të larmishëm artistiko-fetar.

Lexo me teper