Në Sarajevë organizohet martesë fetare për 60 çifte

Mexhlisi i Bashkësisë Islame në Sarajevë më 19 korrik në Xhaminë Istiklal ka organizuar dasmë kolektive fetare për 60 çifte.

Qëllimi i kësaj ceremonie ishte promovimi i martesës dhe familjes si vlera themelore të shoqërisë, dhe si pjesë e aktiviteteve të shumta të kryera nga Bashkësisë Islame në BeH.

- Bashkësia bashkëshortore është themeli i njerëzimit dhe i çdo shoqërie. Shoqëria jonë dhe familjet tona sot janë të ekspozuar ndaj sprovave të shumta - tha kryeimami Kenan ef.Musiq. Me këtë në mendje, shtoi ai, Bashkësisë Islame në Sarajevë ka ofruar mundësi për çiftet e sapomartuara që martesat e tyre i kanë paralajmëruar në komunë në muajin korrik, të jenë pjesë e një martesë fetare kolektive.

Mexhlisi përmes kësaj ceremonie ka mbështetur gjashtëdhjetë çifte të sapomartuara, të cilëve u ka siguruara dhuratë dasme në të holla.

Përndryshe, Mexhlisi i BI në Sarajevë dhe partnerët e saj për këtë rast i kanë siguruar kostume dhëndrit dhe fustane e shamia për nuse.

Dhurata për porsamartuar u ka siguruar edhe komuna e qytetit e udhëhequr nga Kryetari i Bashkisë.

Për të gjithë të pranishmit është organizuar një darkë e madhe në Hotelin Hils në Ilixhë, njofton Mexhlisi i BI nga Sarajeva .

Ceremonia u organizua në bashkëpunim me Organizatën Humanitare MFS-EMMAUS dhe partnerët e tyre nga Emiratet e Bashkuara Arabe.Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.