Gjysh, pse i ke qimet e bardha në mjekër?

Një prej begative më të mëdha të Allahut ndaj njeriut janë fëmijët e tij.

Fëmijët janë, siç qëndron në Kuran, bukuri e kësaj bote dhe stoli e kësaj jete.
Nga syneti i Pejgamberit tonë, s.a.v.s., është të kalojmë një pjesë të kohës me familjet tona dhe t’i bëjmë të lumtur. A thua Muhamedi, s.a.v.s., nuk luante me nipat e tij, Hasanin e Hysenin, r.a.?
Një ditë, mbesa e shikoi mjekrën e gjyshit të saj dhe duke e lëmuar me dorën e saj të njomë, i tha: “Gjysh pse i ke këto qime të bardha në mjekër?”
Gjyshi pak i dëshpëruar u përgjigj: “Sepse jam plakur dhe kur plakesh qimet zbardhen.”
Ajo mendoi pak, e pastaj me pafajësinë e fëmiut tha: “Nëse unë t’i shkuli, a do bëhesh përsëri i ri?”
Për këto fjalë, gjyshi e përqafoi dhe buzëqeshi.
O Allah, bëji familjet tona gëzim të syve tanë dhe qetësi të zemrave tona.Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.