Shëndetësi

Mikoza e këmbëve dhe vendfaljet

Në mbarë botën sëmundjet sipërfaqësore mikotike të lëkurës janë ndër problemet më në zë të lëkurës. Këto infeksione shkaktonjë një llojllojshmëri të manifestimeve klinike, duke përfshirë tinea capitis, tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris dhe granuloma Majocchi. Tinea pedis apo mikoza e këmbëve është sëmundja më e shpeshtë mikotike e lëkurës, e që atakon këmbët. Për shkak të ndryshimeve klimatike dhe flotës dermatofite, në vende të ndryshme të botës sëmundja shihet në periudha të ndryshme të vitit.

Lexo me teper

Abdesi, mbrojtës i sëmundjeve të lëkurës

Ka thënë i Dërguari i Allahut s.a.v.s.: “Kush merr sa më mirë abdes, i dalin atij gjynahet nga trupi, qofshin ato edhe poshtë thonjve”. (Transmeton Muslimi).

Lexo me teper

Mënyrë e thjeshtë për largimin e dhimbjeve – duke masazhuar duart

Jeta dinamike, agjenda e stërmbushur, qëllimet e larta, mungesa e kohës, por edhe ndoshta mungesa e mjeteve financiare, si dhe shumë faktorë tjerë ndikojnë që njerëzit nuk munden të shërohen në mënyrën më të mirë nga shumë sëmundje. Ato fillojnë si çrregullime të vogla, por të cilat kemi mundësi edhe t‘i parandalojmë apo edhe me ndihmën e Allahut, azze we xhel, t’i shërojmë edhe vetë me shumë pak kujdes dhe kohë të cilën e kemi në dispozicion secili prej nesh.

Lexo me teper

Mësoni vlerat ushqyese të mandarinës

Mandarinat janë agjentë të pastrimit të gjakut dhe përdoren gjerësisht si pastrues, pasi ato janë të njohura se ndihmojnë në nxjerrjen e substancave toksike dhe të padëshirueshme nga trupi, të tilla si acidi i urinës, kripërat shtesë, ndotësit dhe ujë.

Lexo me teper

Mjekësia Profetike: Dhimbja e kokës, shkaku, pasojat dhe shërimi i saj

Imam Ibn Maxhe e ka cituar hadithin në të cilin i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, kishte vënë këna në kokë, sepse i dhembte shumë koka, dhe tha: “Me vullnetin e All-llahut, kjo do të ndihmojë” ( Ibn Maxhe,3502; në versione të ngjashme e transmetojnë edhe Ahmedi, 6/462; Ebu Davudi,3858)

Lexo me teper

Bonbone prej xhenxhefilit kundër gripit, ftohjes dhe dhimbjeve të fytit

Xhenxhefili është një mjet shumë efikas i cili forcon sistemin imunitar, stimulon qarkullimin e gjakut, liron dhimbjet dhe hollon gjakun e ngjizur.

Lexo me teper

Boronica e kuqe – antibiotik natyral

Boronica e kuqe (vaccinium microcarpum) ka veti medicinale.

Lexo me teper

Vaji i limonit ( Citrus limonus)

Vetëm aroma e freskët e limonit imponon trurin për një atmosferë të këndshme por edhe rrënjësisht të pastër dhe nga ky fakt në shumë produkte për pastrim vendoset një aromë artificiale e cila ngjason në aromën e limonit. Pra nuk është një rastësi por një gjë e tillë përdoret qëllimisht për përfitim më të madh.

Lexo me teper

Kungulleshka lufton disa lloje të tumorit

Për dhjetë vjet me radhë në Florida janë realizuar studime epidemologjike në mbi 15 000 persona, të cilëve iu kërkua të bashkëpunonin duke ngrënë sasira të mëdha kungulleshkash.

Lexo me teper

Jetoni më gjatë duke konsumuar këto yndyrna

Një studim i kryer nga Universiteti i Harvardit ka zbuluar se konsumimi i yndyrave të mira mund të ulë rrezikun e vdekjes me 27%. Megjithatë, jo të gjitha llojet e yndyrave janë të mira.

Lexo me teper