Shëndetësi

Tre përbërës që ju shpëtojnë zemrën dhe trurin

Arteriet e shëndetshme janë pjesë e rëndësishme e organizmit tonë dhe janë të rëndësishme për një shëndet të mirë.

Lexo me teper

Britani: Konfirmohet ndikimi i Kuranit në shëndetin mendor

Shërbimi Kombëtar i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe (NHS) ka bërë të ditur se ka nisur një projekt që mbështetet në ndikimin e besimit islam në trajtimin e problemeve psikiatrike dhe të shëndetit mendor.

Lexo me teper

Si të kurohet me lehtësi kolesteroli dhe presioni i lartë i gjakut?

Shkaktarë për probleme serioze në shëndetin tonë mund të jenë kolesteroli i lartë dhe presioni i lartë i gjakut.

Lexo me teper

Hixhami, Suneti që do ju bëje super të shëndetshëm

Në ditët e sotme, hixhami po fiton popullaritet me një ritëm shumë të shpejtë. Kjo kryesisht për dy arsye kryesore, së pari se është një sunet dhe si i tillë duhet të respektohet dhe kryhet nga të gjithë muslimanët të cilët kanë mundësi dhe së dyti, shkenca dhe njerëzit po bëhen gjithnjë e më të vetëdijshëm për dëmet dhe efektet anësore të medikamenteve dhe po ju drejtohen kurave natyrale.

Lexo me teper

Mllefi dhe pasojat shëndetësore të tij

Mllefi është një emocion i fortë. Mllefi i pakontrolluar mund të shpjerë deri te fjalosja, keqtrajtimi fizik, sulmi ose deri te vetëlëndimi, pra ai nxit te njeriu dëshirën për dhunë dhe hakmarrje.

Lexo me teper

Dhëmbët dhe trupi!

Kur dikush shkon te dentisti me siguri se në radhë të parë mendon në shëndetin e dhëmbëve. Mirëpo shëndeti dhe dobia e dhëmbëve shkon shumë më larg se sa funksionin që e njohim në lidhje me dhëmbët dhe përtypjen të cilën ua përcaktojmë dhëmbëve.

Lexo me teper

Mikoza e këmbëve dhe vendfaljet

Në mbarë botën sëmundjet sipërfaqësore mikotike të lëkurës janë ndër problemet më në zë të lëkurës. Këto infeksione shkaktonjë një llojllojshmëri të manifestimeve klinike, duke përfshirë tinea capitis, tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris dhe granuloma Majocchi. Tinea pedis apo mikoza e këmbëve është sëmundja më e shpeshtë mikotike e lëkurës, e që atakon këmbët. Për shkak të ndryshimeve klimatike dhe flotës dermatofite, në vende të ndryshme të botës sëmundja shihet në periudha të ndryshme të vitit.

Lexo me teper

Abdesi, mbrojtës i sëmundjeve të lëkurës

Ka thënë i Dërguari i Allahut s.a.v.s.: “Kush merr sa më mirë abdes, i dalin atij gjynahet nga trupi, qofshin ato edhe poshtë thonjve”. (Transmeton Muslimi).

Lexo me teper

Mënyrë e thjeshtë për largimin e dhimbjeve – duke masazhuar duart

Jeta dinamike, agjenda e stërmbushur, qëllimet e larta, mungesa e kohës, por edhe ndoshta mungesa e mjeteve financiare, si dhe shumë faktorë tjerë ndikojnë që njerëzit nuk munden të shërohen në mënyrën më të mirë nga shumë sëmundje. Ato fillojnë si çrregullime të vogla, por të cilat kemi mundësi edhe t‘i parandalojmë apo edhe me ndihmën e Allahut, azze we xhel, t’i shërojmë edhe vetë me shumë pak kujdes dhe kohë të cilën e kemi në dispozicion secili prej nesh.

Lexo me teper

Mësoni vlerat ushqyese të mandarinës

Mandarinat janë agjentë të pastrimit të gjakut dhe përdoren gjerësisht si pastrues, pasi ato janë të njohura se ndihmojnë në nxjerrjen e substancave toksike dhe të padëshirueshme nga trupi, të tilla si acidi i urinës, kripërat shtesë, ndotësit dhe ujë.

Lexo me teper