Kulturë

Një xhami e re hijeshon hyrjen e qytetit të Shkodrës

E ndërtuar rrëzë urës së vjetër të Bunës, mbi truallin vakëf ku për shekuj ka qëndruar një tjetër xhami e shkatërruar nga regjimi komunist, sot ngrihet një xhami e bardhë, e ndërtuar me gurë të sjellë enkas nga Berati. Kjo është një xhami e ndërtuar tërësisht me kontributin personal dhe nën mbikqyrjen e biznesmenit shkodran Haxhi Gani Kryeziut.

Lexo me teper

Përurohet hafizja e re e Tetovës

Në Xhaminë e Drenovecit të Tetovës, përfaqësus të jetës fetare islame në vend me në krye Reisul Ulemanë H. Sulejman ef. Rexhepin, myftinjë e bashkëpunëtorë të shumtë të tij, hoxhallarë e besimtarë nga Tetova e më gjërë, promovuan hafizen e re, Sara Rrahim Sadiku, e cila, para komisionit përkatës në kuadër të Myftinisë së Tetovës, me sukses shembullor kaloi testin duke u kualifikuar si rojtare e denjë e Kurani Kerimit, edhe atë falë mualimit të Xamisë së Drenovecit, hafiz Bekim ef. Sulejmanit.

Lexo me teper

Vijon puna në Xhaminë e Gjin Aleksit në Delvinë

Po rikthehet në identitet një prej monumenteve më të rëndësishëm të kulturës islame në jug të Shqipërisë.

Lexo me teper

Inaugurohet Xhamia “Ebu Bekr” në fshatin Domje, Tiranë

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, Myftiu i Tiranës, z. Ylli Gurra, Kryetari i Bashkisë së Vorës, z. Fiqiri Ismaili, donatorët, kontribuuesit si dhe besimtarët e shumtë të zonës, inauguruan sot xhaminë e re në fshatin Domje të kryeqytetit.

Lexo me teper

Inaugurohet Institutiti ihifzit në Çarshinë e Vjetër të Shkupit

Në qendër të Shkupit, në Çarshinë e Vjetër, në një atmosferë të ngrohtë dhe emocionale, Myftinia e BFIM - Shkup me në krye Myftiun Mr. Qenan ef. Ismaili, organizoi një eveniment shpirtërorë me rastin e hapjes solemne të institutit të hifzit "HAFIZ. ISMAIL EF. ALIEVSKI".

Lexo me teper

Agjencioni për Hallall i BFI të Maqedonisë pranohet ndërkombëtarisht

Të hënën më 29 Tetor 2018 në Stamboll, u mbajt mbledhja e Kryesisë së Organizatës Botërore për Hallall Standard. Gjatë kësaj mbledhje u diskutua edhe rreth raportit të Komisionit për anëtarësimin e Agjencisë për Hallall Standard nga Bashkësia Fetare Islame.

Lexo me teper

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë vlerësohet me çmimin “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”

Dje, në Krakov të Polonisë është zhvilluar ceremonia e ndarjes së çmimit “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”, ceremoni në të cilën ky çmim iu dha krerëve më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë, me motivacionin “Për Vëllazëri Ndërfetare në Shqipëri”.

Lexo me teper

Shaban Sulejmani zgjidhet dekan i Fakultetit të shkencave islame në Shkup

Këshilli mësimor-shkencor në mbledhjen e 7 të saj të rregullt, zgjodhi Dekanin e Fakultetit të Shkencave Islame.

Lexo me teper

Mblidhet Presidenca e Këshillit Ndër fetar të Shqipërisë

Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur sot më dt. 22.10.2018 në Selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë marrë disa vendime të rëndësishme, lidhur me mirëfunksionimin dhe disa ndryshime statusore të Këshillit Ndër fetar të Shqipërisë, themeluar në vitin 2007 nga komunitetet fetare tradicionale në vend.

Lexo me teper

Kreu i KMSH-së zgjidhet si anëtar i Këshillit të Lartë Drejtues të Ligës Botërore Islame

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skënder Bruçaj, është përzgjedhur për një mandat pesëvjeçar si anëtar i Këshillit të Lartë Drejtues të Ligës Botërore Islame (Rabita).

Lexo me teper