Pse milingonat vetëm farat e korianderit i ndajnë në katër pjesë?

Shkencëtarët kanë zbuluar se milingonat, pasi mbledhin kokrrat dhe farat që u nevojiten për ushqim, i fshehin ato nën tokë dhe i thyejnë në dy gjysma.

Këtë e bëjnë, sepse, nëse kokrrat ndahen në dy gjysma, ato nuk mbijnë më, pavarësisht kushteve dhe mjedisit të përshtatshëm.

Por, ajo që i ka habitur shkencëtarët është se pse milingonat vetëm farat e korianderit i ndajnë në katër pjesë.

Pas kërkimeve kanë arritur të zbulojnë se farat e korianderit mund të mbijnë edhe nëse ndahen përgjysmë, por nuk mbijnë nëse ndahen në katër pjesë. Pra, kush ia mësoi milingonës këtë?!

Qofsh i lavdëruar, o Zot, sa i lartësuar që je! Ti nuk e mësove vetëm njeriun, por çdo gjallesë tjetër. Ty të takon falënderimi!Mehas Alija


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme