Tekste

  • Të gjitha
  • Tema
  • Artikuj
  • Tregime
  • Hytbe
  • Familja
  • Femra

Tradita Islame

Lajme

Në ambientet e “Tirana International Hotel” u zhvillua ceremonia përmbyllëse e Konkursit Rajonal të Memorizimit të Kuranit Fisnik për vendet e Ballkanit, konkurs ky i organizuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Çështjeve Fetare të Arabisë Saudite.

Minaret e fundit të Xhamisë së Madhe janë kurorëzuar me Gjysmëhënën si pjesë e zgjerimit më të madh të vazhdueshëm në historinë e vendit të shenjtë.

Ndërsa numri i pelegrinëve pritet të rritet, ministria saudite e Haxhit ka prezantuar një sërë rregullash të reja dhe ka vendosur të ndërtojë më shumë ndërtesa për akomodimin e tyre

Është zbuluar pamja e re e zgjerimit të Xhamisë së Madhe. Në një video të shpërndarë në internet, shihet se të gjitha rrugët për në Mesxhid al-Haram do të pësojnë një ndryshim të rëndësishëm.

Japonia, e cila njihet për kulturën e pasur dhe peizazhet mahnitëse, po bën bujë për ngrohtësinë dhe mikpritjen e saj të jashtëzakonshme

Shkencë, shëndetësi & kuriozitete

Është vështruar mushkonja me mikroskop elektrik që e zmadhon objektin 400 mijë herë dhe u zbulua se në kokën e saj ka 100 sy, pesha e saj është 0.001gr.