Tregime

Ky është tregimi të cilin e ka rrëfyer dijetari Hasan Ejubi, derisa ka qenë kryesues i Këshillit të Zekatit në Arabinë Saudite.

Rrëfehet se imam Ahmed ibën Hanbelit, Allahu e mëshiroftë!, i erdhi një lajm se një prej nxënësve të tij falet tërë natën dhe e përfundon Kuranin në tërësi deri në agim, e pastaj e fal namazin e sabahut.

Rrëfehet për një burrë se ankohej prej të metave të shumta që i kishte

Prim.dr.med.sc. Ali F.Iljazi

U martua një burrë me dy gra dhe mundohej që të ishte i drejtë me to në cdo gjë...ama në cdo gjë...

Kur bariu e mbolli këtë pemë njëzet vjet më parë, ai shpesh e ujiste atë me pjesën e mbetur të ujit të abdesit. Rrrënjët e pemës së mollës u forcuan dhe shpejt filluan të lulëzojnë dhe të japin fruta.

Shumë kohë përpara, na ishte një dru i madh molle. Një fëmijë e kishte qejf të shkonte për çdo ditë e të lozte rreth e rrotull tij. Ai ngjitej në maje të drurit, hante molla dhe pastaj e merrte një sy gjumë nën hijen e tij.

Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Një dijetar nisur nga ndodhitë plot mësime tregon për pasionin e njeriut:

Na ishte një herë një peshkatar... serioz në punën e tij, për çdo ditë peshkonte nga një peshk.. pastaj kthehej në shtëpi derisa e shpenzonte... dhe prapë shkonte në bregdet për të peshkuar ndonjë peshk tjetër.

Babai i dhuron djalit të tij 10 euro pёr ndihmesë në punët e shtëpisë.

Pasi darkoi, një mësuese filloi t‘i korigjoj si zakonisht detyrat e nxënësve të saj.

Dr. Stefan nga Rumania tregon:

Kjo është një këshillë e vërtetë, që na e jep një fëmijë në moshën parashkollore.

Njeriu duke ecur rrugës e pa një mik të vjetër. Ishte dita e premte, thërriste ezani i xhumasë.

Tregon Omeri r.a.:

I dyshuari ishte një djalë 15-vjeçar i cili u kap duke vjedhur në një dyqan.

Mustafa Sadik er-Rrafi (Wahjul kalem)
Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali Iljazi

Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi