Artikuj

Shoqata Humanitare “Bereqeti”, dega në Gjakovë bashkë me donatorë e bën me shtëpi të re familjen 5 anëtareshe Azemi nga fshati Bec, në natën e Fiter Bajramit

Kryetari i Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon Myrta, thotë se sikurse në xhamitë e vendit edhe në Gjakovë nuk do të ketë manifestim tradicional, ndërsa xhamitë do të hapen vetëm 10 minuta para faljes së namaznit të Fitër-Bajramit.

Muaji Ramazan përveç agjërimit është edhe muaji i Kuranit, ngase pikërisht në këtë muaj Zoti i Madhërishëm filloi zbritjen dhe shpalljen e tij mbi të dërguarin e fundit Muhamedin a.s.

Besimtarët myslimanë po vazhdojnë të kryejnë obligimin e Sadakatul-fitrit deri në ditët e fundit të muajit të Ramazanit.

Prof. Driton Arifi dhe Prof. Ekrem Maqedonci

Besimtarët myslimanë në Kosovë, por edhe në të gjithë botën janë duke adhuruar Zotin me agjërim të muajit të Ramazanit

Tash e 14 vite, pllatoja mbi Pallatin e Rinisë në Prishtinë në muajin e Ramazanit po mbushet me besimtarë.

Arbnora Fejza – Idrizi, ka pranuar sot mirënjohje nga kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, për punën e saj me flamur të Kosovës, e cila u bë pjesë e librit Guinness.

Ezani i namazit të akshamit të 12 prillit, lajmëroi se muaji Ramazan, tashmë kishte ardhur.

Drejtoria e Vakëfeve e Republikës së Turqisë edhe sivjet ka dërguar pako ushqimore për familjet skamnore.

Fshatrat e Komunës së Vushtrrisë janë organizuar gjatë ditës së sotme, që për nder të Muajit të Ramazanit të pastrojnë dhe të mbjellin fidane.

Të shtunën, me rastin e përfundimit të leximit të Kuranit, u mbajt ceremonia e duasë së hatmes në Xhaminë e Çarshisë së Rahovecit.

Çdo ditë e më shumë praktikuesve të fesë Islame po u krijohet hapësirë më e mirë për kryerjen e obligimeve fetare.

Ish-kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, tashmë drejtor i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora ka mbajtur takim me kryeimamët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës.

13 vjetori i Pavarësisë së Kosovës në xhaminë e Kraishtës së Lipjanit është duke u kremtuar në mënyrë të veçantë.

Arbnora Fejza – Idrizi nga Skenderaj, po synon që për të tretën herë të thyejë rekordin botëror e të jetë pjesë e Librit të Rekordeve – Guiness.

Me Medaljen Presidenciale të Meritave për kontribut në Çështjen Kombëtare është nderuar vepra e Fazli ef. Gashi nga Mleqani, i njohur si Hoxhë Cena.