Tekste

  • Të gjitha
  • Tema
  • Artikuj
  • Tregime
  • Hytbe
  • Familja
  • Femra

Tradita Islame

Lajme

Këshilli i Bashkësisë Islame i Prishtinës në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, kanë organizuar aksionin vullnetar për dhurimin e gjakut në Xhaminë e Madhe "Sulltan Mehmet Fatih" në Prishtinë.

Enver Beganoviq, 52 vjeç, nga Cazin, i cili jeton në Austri, ka përshkuar 1500 kilometrat e para nga gjithsej 6600 kilometra rrugës për në Mekë, ku synon ta kryejë Haxhin këtë vit.

Më 28 janar 2023, në prani të një numri të madh të publikut vendor dhe mysafirëve, dhe me një program të larmishëm , Xhamia “ Hëna e re “ në Kruezlingen të Zvicrës , ka shënuar 30-vjetorin e veprimtarisë së saj.

Bashkësitë islamike në Zvicër dhe Austri, kontribut në rindërtimin e banesave të dëmtuara nga tërmeti

Sipas një studimi të ri nga Statistikat e Holandës, emri Muhamed doli të jetë emri i dytë më i popullarizuar për djem të porsalindur në Holandë në vitin 2022.

Shkencë, shëndetësi & kuriozitete

Xhamia e Madhe e Algjerit (Djamaa el Djazair ose Xhamia El Djazair) ndodhet në komunën e Mohammadia në Mitidja, 10 kilometra në lindje të kryeqytetit e Algjerisë