Artikuj

Shoqata Humanitare “Bereqeti” në Prizren ka hapur sot dyqanin humanitar për familjet nevojtare.

Sytë i ka të verbër, por kjo nuk e ndal të dalë pesë herë në xhami

Shoqata Humanitare “Bereqeti” që funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës në bashkëpunim me shoqatën “Hasene” dhe atë “Jeto Krijo dhe Vepro”, kanë dhuruar 300 pako produkte ushqimore për fëmijët e Sos fshatrave.

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Prishtinë, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kosovës për Transfuzionin e Gjakut, ka organizuar gjatë ditës së sotme aksionin vullnetar për dhurimin e Gjakut në xhaminë e madhe në Prishtinë.

Biblioteka e vjetër mbi 100 vjeçare, e ish-myftiut të Shkodrës dhe Kosovës, Salih Myftiut, që nga sot është dorëzuar në Bashkësinë Islame të Kosovës, gjegjësisht në Institutin për Hulumtime dhe Studime Islame.

Vizita e Ministrit të Çështjeve Islame Dr. Abdulatif Al-Shejh, në Kosovë u realizuar me kërkesë të oborrit mbretëror

Përgatiti: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Falë angazhimit të pakursyer të Shoqatës Humanitare Bereqeti, dega në Gjakovë dhe donatorëve shtëpia e vjetër e familjes Byci është rrënuar dhe në vend të saj do të ndërtohet një shtëpi e re.

Deri tek xhamia vjen me ndihmën e shkopit, por ndryshe nga kjo Gazmend Toplica nga Prishtina nuka ka nevojë pë leximin e Kuranit.

Dëshira për të lexuar Librin e Zoti për të ishte vetëm një ëndërr, kjo pasi Jasmin Maksuti lindi pothuajse i verbër, ndërsa me kalimin e kohës i riu nga Prizreni e humbi tërësisht aftësinë për të parë.

10 muaj jetë në qiell të hapur e me vështirësi të shumta, familja Ibrahimi tashmë do të kenë një kulm mbi kokë pas iniciativës së shoqatës “Bereqeti”.

Ndiqeni një biografi të shkurtë dhe mesazhet ngushëlluese për vdekjen e Dr. Rexhep Bojës

Menjëherë pas faljes së Namazit të Bajramit, Bashkësia Islame e Kosovës, ka filluar therjen e organizuar të kurbanëve.

Besimtarët myslimanë edhe këtë vit kanë filluar me kryerjen e obligimit për therjen e kurbanit.
Ky obligim ka filluar të kryhet nga besimtarët përmes Bashkësisë Islame të Kosovës e cila edhe këtë herë, tashmë siç është bërë traditë, po bënë therjen e organizuar të kurbanëve.
Besimtarët thonë se përmes therjes së kurbanit duke kryer këtë obligim, duan t’i ndihmojnë medresantët dhe familjet nevojtare.

Shtatori i vitit 2021, shënon 70 vjetorin e themelimit të Medresesë “Alauaddin” në Prishtinë.

Fakulteti i Studimeve Islame, që nga sot ka hapur konkurs për pranimin e studentëve të ri të nivelit bachelor në këtë fakultet.

Pesë nxënës të Institutit të Hifzit – Medresesë së Madhe në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses memorizimin e kuranit përmendësh, duke u graduar hafëz të kuranit.

16 nxënëse në Prishtinë, ku pothuajse të gjitha të shtyrë në moshë, kanë përfunduar me sukses leximin e Kuranit në gjuhën origjinale.

Sylbije Sahiti nga fshati Babush i Muhaxherëve merret me kultivimin e bimëve të ndryshme, përfshirë edhe ato shëruese.