Femra në Islam

Dr. Ejup Haziri

Në qoftë se imperativi në popujt e mëparshëm u është dedikuar vetëm burrave, në shoqërinë islame ai u është dedikuar si burrave po ashtu edhe grave.

Me një ceremoni përmbyllëse diplomuan 50 gra të Shkollës së Nënave: Prindërimi për Paqe në Kosovë, projekt i Fondacionit Jahjaga.

Emisioni: Dritare - Rovena Tujani Klinaku

Kronikë e realizuar me Merita Borocin e cila u zgjodh koordinatore e Medresesë ‘Alauddin’- paralelja në Gjilan.

Fëmijët janë dhuratë e Zotit. Një fëmijë ka shumë nevojë për përkujdesje, mirëkuptim, e mbi të gjitha për dashuri, e sidomos për dashurinë e prindërve, përkatësisht nënës

.Emisioni: Dritare
Tema: Për një shtatzëni të shëndetshme
Mysafir: Dr. Samire Ademi Lutolli
Moderatore: Isra Hyseni

Departamenti i Gruas pranë Bashkësisë Islame të Kosovës në bashkëpunim me organizatën e OSBE me mision në Kosovë kanë përfunduar punëtoritë me temat:

Në nder të muajit të sensibilizimit dhe vetëdijësimit për kancerin e gjirit Departamenti i Gruas pranë Bashkësisë Islame në Prishtinë, ka organizuar një takim ndërgjegjësues me gra.

Dr. Sadat Rrustemi

Merjem Lumi ka lindur në Korçë dhe është rritur në Durrës. Në moshën trembëdhjetë vjeçare zgjedh të konvertohet në islam

Islami i dha gruas të drejta shoqërore të papara deri atëherë

Mesud Sabri - Përktheu nga arabishtja: Miftar Ajdini

Atletja egjiptiane, influencer në botën e fitnesit, farmaciste klinike, themeluesja e Surviving Hijab; Manal Rostom është pa dyshim një aktiviste e shquar dhe jashtëzakonisht e suksesshme.

Të dyja duararta dhe të dyja veprojnë në sektorin handmade-punëdore ose në fjalë të tjera biznes për momente familjare të lumtura.

Eshtë e njohur botërisht se gratë përfaqësojnë shumicën e punonjësve të shërbimit shëndetësor (gati 70%).

Fikrie Rekaliu – një grua me mbulesë, ka filluar punën si infermiere në QKMF-në e Podujevës në mars të këtij viti në shërbimin e ri paliativ.

Departamenti i Gruas në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë vazhdimisht gjatë ditëve të Ramazanit mbanë ligjerata të cilat synojnë të rrisin vetëdijen individuale në të gjitha sferat e jetës