Femra në Islam

Femrës e cila është shtatzanë dhe ka frikë se nëse agjëron do të dëmtojë shëndetin e saj dhe të fëmijës apo vetëm shëndetin e saj, apo vetëm shëndetin e fëmijës i lejohet që të prishë agjërimin.

Kur jeni shtatzënë është shumë me rëndësi që të kujdeseni për veten tuaj. Por, nëse keni bërë plan që të agjëroni muajin e shenjtë të Ramazanit, mund të keni shumë pyetje në kokën tuaj se a mund të ndikojë agjërimi tek ju dhe tek bebja juaj

E ndikuar nga atmosfera paqësore në Xhaminë Sulltan Ahmet, që ndryshe njihet si Xhamia Blu, 24-vjeçarja Aisha Rosalie pranon islamin

Nazmie Archoura jeton në Padovë (Itali). Ka lindur në Itali nga prindër Sirian në të njejtin spital ku tashmë punon!

Raisa Labaran është 29 vjeçe, lindur në Brescia, nga një nënë ganeze dhe një baba nigerian. Ajo është një infermiere që punon në të njëjtin spital ku ka lindur, ku dhe filloi karrierën e saj brenda një njësie nën-COVID dhe aktualisht punon pikërisht në një njësi urgjence COVID.

Reporterja Yakeen Bido i kaloi vitet e saj të para të punës në Idlib duke lëvizur midis qytetit të saj dhe Latakia gjatë fillimit të luftës Siriane në 2011.

Selma Mekić është një nga gratë më të famshme "të mbuluara" në Serbi. Ajo thotë se liria e të jetuarit dhe të folurit është diçka jashtëzakonisht e rëndësishme.

Brunilda Gjura Tafili: nënë e tre vajzave dhe studente Master në degën “Komunikim Masiv dhe Gazetari”.
Dikur kishte ëndërr të bëhej pilote.

Aktivitet simbolik i Sektorit të Gruas pranë KBI Podujevë, me rastin e 13 vjetorit të mvetësisë.

Në Ditën Ndërkombëtare të Shamisë portali “Familja Jonë” sjell një anë që nuk është shpalosur më parë nga tri gra të mbuluara, të cilat na tregojnë për përvojat, për stigmatizimin e tyre në sferat shoqërore edhe institucionale të Kosovës.

Një e re muslimane nga Pakistani i ka bërë muslimanët krenarë duke fituar 'Kampionatin e Kujtesës Botërore' të mirënjohur të mbajtur në Kinë.

Bukurie Voka është 37-vjeçarja shqiptare nga Kavaja e cila edhe pse është me shami punon si shofere e një autobusi në Itali.

Aisha Yusuf, një studente PhD në institutin Kërkimor të Tumorit, kohët e fundit hapi një kanal në YouTube.

Zejnije Kastrati ka përfunduar studimet në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe punon si arkitekte për studion M-Technologie.

Në kuadër të fushatës "16 ditë të aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore", sot, përfaqësueset e Departamentit të Gruas, pranë Bashkësisë Islame të Kosovës, morën pjesë në tryezën e organizuar nga Bordi i Grupit të Grave në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve “Let’s Do It Kosova”, njëra ndër organizatat që realizon aktivitete të ndryshme mjedisore vullnetare, ka shpallur vullnetarët e vitit 2020.

Halima Aden shpreh keqardhje për përfaqësimin e hixhabit në industrinë e modës: ‘Kam humbur kontaktin me vetveten”’

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”.