Rajoni

Në prag të muajit të bekuar të Ramazanit, Bashkësia Fetare Islame e RMV filloi aksionin e shpërndarjes së ndihmave humanitare “Karavanin humanitar” për skamnorët, jetimët dhe nevojtarët në tërë teritorin e Maqedonisë së Veriut.

Në prag të muajit të bekuar të Ramazanit, të shtunën më 26.03.2022, Qytetit dhe Myftinisë së Tetovës, gjegjësisht fshatit Sllatinë që graviton në Komunën e Tearcës, iu shtua edhe një xhami e re.

Me një arkitekturë moderne, projekti i së cilës është vlerësuar në konkurse ndërkombëtare arkitekturore, Xhamia e Kohës në Elbasan

Nën një ceremoni të ngrohtë shpirtërore është përuruar ditën e djeshme në Barbullush të Shkodrës, qendra kulturore pranë xhamisë së këtij fshati.

Sot përkujtojmë me nderim dhe lutemi për paraardhësit tanë, dijetarë dhe atdhetarë të shquar, të cilët 99 vjet më parë, shpallën themelimin e Komunitetit Mysliman Shqiptar në Kongresin e Parë Mysliman Shqiptar, zhvilluar në Tiranë, 24 shkurt – 12 mars 1923.

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të enjten, më 17 Shkurt 2022, i dërgoi një telegram urimi Krytarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, H. Naim ef. Tërnavës dhe pjesëtarëve të Bashkësisë Islame të Kosovës me rastin e Ditës së Pavarësisë të Kosovës.

Të dashur bashkatdhetarë! Vëllezër dhe motra!

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (KNFSH) në bashkëpunim me “Religions for Peace, Europe” zhvilluan në ambientet e “Tirana International Hotel” konferencën ndërfetare, me temë: “Vëllazëria në Humanizëm”.

Besimtarë të shumtë janë mbledhur në xhamitë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë për të falur namazin e Kurban Bajramit, duke shënuar fillimin e njërës prej festave më të mëdha të muslimanëve

Mijëra besimtarë myslimanë falën sot namazin e Kurban Bajramit në sheshin “Skënderbej”, në Tiranë, dhe mijëra të tjerë në sheshet kryesore të çdo qyteti të vendit.

Sot, pas faljes të së premtes, në ambientet e xhamisë të fshatit Kallnik, u organizua nisma e dhurimit të gjakut, nisëm me rastin e 14 qershorit që përkon me Ditën Ndërkombëtare të Dhurimit të Gjakut.

Më e bukura, më modernja, jo vetëm në Novi Pazar, Sanxhak, Serbi, por deri në Stamboll.

Numri i muslimanëve në Gjermani është rritur në 5.6 milion për shkak të imigrimit të refugjatëve.

Besimtarët myslimanë rikthehen në shesh për faljen e Fitër Bajramit, pas një shkëputje prej pandemisë COVID-19.

Banka Popullore e RMV-së ka ndarë Çmimin Vjetor për Hulumtuesit e Rinj për punën më të mirë në fushën e makroekonomisë dhe bankave për vitin 2021.

Krerët dhe përfaqësues të bashkësive fetare në Shqipëri mesazhe ngushëllimi dhe bashkimi drejtuar Komunitetit Mysliman të Shqipërisë për ngjarjen në Xhaminë Dine Hoxha, ku një person plagosi disa besimtarë në xhami.

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur sot në xhaminë “Dine Hoxha” në Rrugën e Kavajës në Tiranë.

Kontrata ka për qëllimin bashkimin e fondeve dhe të konkretizimit të detyrave dhe përgjegjësive të palëve sa i përket ndërtimit/rindërtimit dhe/ose rikonstruksionit të objekteve të dëmtuara si pasojë e tërmetit të vitit 2019 që goditi Shqipërinë

Për shkak të masave të kufizimit të lëvizjes së lirë të qytetarëve në Maqedoninë e Veriut, masë e cila zbatohet nga ora 20 në mbrëmje deri në orën 5 të mëngjesit, shumë imamë të xhamive në mbarë vendin kanë falur namazin e teravisë në xhami të zbrazura pa besimtarë muslimanë

Radio Fatih, aktualisht mund të dëgjohet vetëm në territorin e Podgoricës. Por, deri në fillim të muajit të Ramazanit planifikohet që marrësit të vendosen në të gjitha qytetet e këtij vendi ku jetojnë muslimanët.