Shkencë

Zbardhen shkaqet e rënies së flokut. Të paktën kështu mendon një grup studiuesish amerikanë të cilët në zbulimin e tyre “fajësojnë” 8 gene për rënien e flokëve.

Pesë faktorë (të cilët më së shpeshti mund të largohen) në 80% të rasteve shkaktojnë goditje në tru:

Alkooli shkakton dëmë të pariparueshme në trurin e adoleshentëve.

Një grup shkencëtarësh nga “Woods Hole Oceanographic Institution” në Massachusetts i janë përgjigjur pyetjes se sa e madhe është shtresa oqeanike që mbulon Tokën tonë.

Jo rrallëherë njerëzit zhyten në mendime, apo mendja u fluturon tjetërkund, larg realitetit në ndjekje të një ëndrre me sy të hapur.

Meditimi ndryshon strukturën e kores cerebrale deri në pikën që e bën të pandjeshme dhimbjen fizike.

Kafeja, kompjuteri dhe makina e pistonave - a mund të imagjinojmë një botë pa to? Për shumicën prej nesh këto janë pjesë të ndërlikuara të përditshmërisë gjatë jetës dhe njohuria që çoi në to u shpikën ose kanë kaluar nëpër botën e lashtë islame. Kjo është tema e një ekspozite në Muzeun shkencor të Londrës dhe është shumë larg pikëpamjeve dhe qëndrimeve nga disa se Muslimanët dhe Bota perëndimore përfaqësojnë një "përplasje të qytetërimeve" .