Shëndetësi

Fryerja e ushqim të nxehtë për ta ftohur. Kjo është një praktik e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët, çdo ditë.

Mjalti është një nga ushqimet më të shëndetshme për organizmin tonë.

Nje “grusht” festeke ne dite eshte nje preventive e mire per semundjet kardiovaskulare, paralajmerojne studiuesit amerikan.

1. Duke pirë mjaltin e shkrirë në ujë, të gjitha njollat e zorëve do të zhduken.

Vaji i ullirit mbron nga kanceri i gjirit

Allahu i Lartmadhëruar nuk e ka bekuar vetëm vajin e ullirit, por pemën në tërësi - ajo është pemë e bekuar...

Puthjet e nënës e ndihmojnë fëmijën të ketë imunitet më të fortë

Një ndër porositë e shumta profetike është edhe përkujdesja për gjumin e pasdites ‘kajlula’, siç e njohim ne në fjalorin fetar, ose ‘siesta’, siç njihet ndryshe në shëndetësi.

Mjalti ka aftësi kuruese dhe dezinfektuese për plagë dhe gërvishtje të lëkurës.

Akumulimi i një numri të madh mbetjesh dhe rënia e nivelit të lëngjeve në trup, nxit formimin e kristaleve. Këto të fundit bashkohen më masa të tjera të forta dhe krijojnë gurët në veshka.

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq i cili gjendet nën lëkurën e trupit të njeriut, ky process është një trajtim mjeksor.

Antibiotikët zënë vendin e parë si ilaçet më të përshkruara farmaceutike. Për të mos u bërë të varur prej tyre, atëherë është mirë që këto ilaçe farmaceutike t’i zëvendësojmë me ilaçe natyrale, që i kemi në kuzhinën tonë.

Intensiteti i djersitjes varet nga intensiteti i emocioneve, aktivitetit fizik dhe nga nxehtësia të cilës i ekspozohet trupi. Trupi në vazhdimësi liron djersë, edhe atëherë kur nuk jemi të vetëdijshëm për këtë.

Shkencëtarë, mjekë dhe ekspertë tjerë kanë konfirmuar vazhdimisht përfitimet e konsumit të rregullt të mjaltit në kombinim me kanellën, si një armë të fuqishme në luftën kundër shumë sëmundjeve.

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Agron M. Rexhepi, MD, PhD mjek i sportit dhe nutricionist

Mjeku i njohur Riedlin, agjërimin me të drejtë e quajti “Operim pa bisturi”.

Për të gjithë besimtarët që po agjërojnë muajin e Ramazanit dhe që janë duhan pirës, mjeku sportiv – nutricisti, Agron Rexhepi, jep disa këshilla që duhet të merren seriozisht

Çfarë thonë mjekët për aktivitetet sportive në Ramazan, për shumë kë mund të jetë befasuese

Ushqime dhe pije që ndoshta shumica prej neve konsumojnë, sipas nutricistëve duhet të lihen menjëherë