Shëndetësi

Ka disa lloje qepësh dhe që të gjitha janë të pasura me karbohidrate. Qepa është e nxehtë në shkallë të tretë dhe përmban substancë jonitrogjene tajitëse

Fiqtë janë të nxehtë, kurse ka pikëpamje të ndryshme lidhur me lagështinë dhe thatësinë e tyre

Shega ka një efekt të përgjithshëm forcues, stimulues të mbrojtjes së organizmit

Të hash pa pasur uri, do të thotë se në trup hyn më shumë energji, edhe pse ai nuk ka nevojë për të. Kjo energji e tepërt, depozitohet si dhjamë dhe njeriu fillon të shëndoshet.

Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sci. Ali F. Iljazi

Shalqiri futet në kategorinë e frutave me vlera të larta ushqyese dhe të përshtatshme për ata që duan të mbajnë dietë.

Për shërimin e kokë-dhembjes: Ibnul Kajjimi në librin e tij - Zadul Mead - në pjesën speciale rreth - Mjekësisë pejgamberike - ka thënë:

Depresioni dhe gjendja e tij, si dhe faktorët që e shkaktojnë atë janë të pranishëm në përditshmërinë tonë.

Arsyeja qëndron në përbërjen e pasur ushqyese të këtij fruti arror. Çdo frut arror është i mirë për shëndetin, por në krahasim me arrorët tjerë, arrat përmbajnë dy herë më shumë antioksidantë.

Ka më shumë vitamina dhe më pak yndyrë se qumështi i lopës dhe është më i qëndrueshëm: zbuloni vetitë e tij

Mllefi është një emocion i fortë. Mllefi i pakontrolluar mund të shpjerë deri te fjalosja, keqtrajtimi fizik, sulmi ose deri te vetëlëndimi, pra ai nxit te njeriu dëshirën për dhunë dhe hakmarrje.

hurma është një produkt i pasur me vlera ushqyese. 100 gr hurmë përmban 65 gr karbohidrate, 2 gr proteina dhe 0,2 gr yndyrna. Ngaqë përmban sheqer fruktoz nuk përbën asnjë rrezik as për të sëmurët me diabet.

Mesatarja e kohëzgjatjes së agjërimit nuk kalon më shumë se 14 orë, kohë ideale për një gjendje stabile të organizmit e cila mbahet si rezultat i mekanizmave të koordinuar fiziologjik.

Ardiana Hajraj

Agjërimi është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Ndihmon në eliminimin e toksinave/helmeve nga trupi, redukton sheqerin dhe yndyrën në gjak.

Shumë njerëz e shikojnë agjërimin si një detyrim fetar, por vetëm pak njerëz i dinë përfitimet shëndetësore që sjell ai.

Dr. Skender Hoxha – Urolog

Agjërimi nëpërmes efekteve të dobishme të magneziumit, parapengon formimin e ateromeve dhe tret pllakat ateromatike, të cilat janë përgjegjëse për sulme në zemër dhe në tru. Për këtë agjërimi merr pjesë aktive në revitalizimin e trupit

Anksioza (brenga) është gjendje psiqike në të cilën njeriu ndien frikë, jodisponim dhe izolim.

Feja Islame i ka kushtuar rëndësi të madhe si edukimit shpirtëror ashtu edhe atij trupor. Në bazë të principeve të saj, jemi të detyruar që ta ruajmë