Shëndetësi

Hulumtuesit në sekretet e shërimit kanë gjetur dobi të reja të agjërimit, e që në fakt janë të panumërta

Në disa raste shumë agjërues humbin peshë, ndërsa disa të tjerë gjatë agjërimit shtojnë peshë.

Disa probleme shëndetësore lindin tek agjëruesit për arsye të ndryshme. Një prej tyre është dhimbja e kokës

Agjëruesit e Ramazanit shpesh herë janë konfuz për gjerat që e prishin agjërimin, gjërat që e dobësojnë dhe ato të cilat nuk e prishin agjërimin

Çfarë përjeton trupi gjatë agjërimit dhe cilat janë të mirat në aspektin shëndetësorë nga agjërimi

Falë ndihmës së Allahut, njerëzimit i është hapur dera e njohurive madje edhe për sëmundjet më komplekse që e godasin trupin e njeriut,

.

Konsumimi i syfyrit është një vakt shumë i rëndësishem. Në këtë vakt ne duhet ti marrim të gjithë ushqyesit dhe energjinë e nevojshme të cilen do ta shfrytësozjmë për nevojat tona ditore.

Në ndeshjen e luajtur në ditën e parë të Ramazanit, futbollistët e ekipit vizitues u afruan tek vija për të prishur agjërimet e tyre, dukë bërë iftar.

Muaji Ramazan është muaj i agjërimit për të gjithë besimtarët muslimanë. Gjatë kësaj periudhe, përpos disa ndalesave të caktuara, sipas rregullave të agjërimit bëhet edhe braktisja e ushqimit dhe pijes…

Ndërsa ditët kalojnë e Ramazani afrohet, na kap një lloj ngutie ngazëllyese e përgatitjeve!

Êshte nje bime e zakonshme, me ngjyre te zeze, kercelli I se ciles rritet 40 deri 60 cm. Kjo bime ka gjethe te ndara dhe lule te kaltra, nga te cilat dalin far ate zeza, te vogla, kenddrejta.

Dr. Ibrahim Karimi
Përktheu dhe përshtati:
Prim. dr. med. sc. Ali F. Iljazi

Mjekët thonë: Nuk ka ndonjë sëmundje fizike ose psikologjike përveç se ecja ka një rol në trajtimin e saj.

Prim. Dr. Med. Sc. Ali iljazi

Qysh në kohët e lashta popujt kanë pasur qëndrime të ndryshme ndaj ushqimeve dhe pijeve, ndaj asaj që u lejohet dhe që u ndalohet, veçanërisht ndaj ushqimeve që janë produkte të kafshëve.

Fikun shpesh e quajnë mbretëreshë e frutave të mediteranit,

Kur muslimani ngritet në mëngjes për të falë namazin, takohet me tri ndryshime të rëndësishme:

Shpesh Kur’ani Famëlartë na e tërheq vëmendjen të kthejmë shikimin nga libri i natyrës duke na nxitur të meditojmë dhe të bëjmë kërkime në fusha të ndryshme.