Aktualitete

Si tradicionalisht, pas përfundimit të muajit të Ramazanit, sot më 13 maj 2021, në të gjitha xhamitë e Republikës së Kosovës, si në tërë botën ku jetojnë myslimanët, me gëzim e hare u kremtu përfundimi i muajit të agjërimit

Aksioni “Sofra e Ramazanit” i organizuar nga Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, e cila funksionin në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës, sot ka marrë përkrahje nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Me rastin e festës së Fitër-Bajramit e cila do të jetë më datën 13 maj 2021 (e enjte)

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, shpallë tre fituesit për fotografinë më të mirë të muajit prill 2021, në bazë të pëlqimeve, komenteve dhe shpërndarjeve,.

Të hënën, Fakulteti i Studimeve Islame mbajti sesionin shkencor "Ramazani dhe refleksionet e tij shumëdimensionale".

Në ambientet e Medresesë ‘Alauddin’ në Prishtinë është mbajtur për herë të parë gara e 26 nxënëseve në mësimin përmendësh të 40 haditheve të Imam Neveviut.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka shtruar edhe këtë vit iftar për administratën e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës në ditën e Fitores së Bedrit, për shkak të rëndësisë dhe vlerës madhore të kësaj dite në historinë islame.

Drejtori i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora, mori pjesë në kampanjën globale të UNICEFI-it për vaksinimin e fëmijëve kundër sëmundjeve ngjitëse për Evropë dhe Azi.

Në mesazhin e tij, ai bëri t

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, takoi mualimet e angazhuara në kuadër të këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Të nderuar besimtarë!
Vëllezër e motra!
Të nderuar qytetarë të Kosovës

Shoqata Humanitare Bamirëse, “Bereqeti”, që funksionon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës ka filluar me aksionin “Sofra e Ramazanit” për nder të Muajit të Madhërishëm të Ramazanit, që t’u dalë në ndihmë familjeve në nevojë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët myslimanë dhe të gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar Ramazan fillon ditën e martë më 13 prill 2021.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku u diskutua për përgatitjet finale për muajin e Ramazanit dhe për situatën aktuale nga pandemia Covid-19, në të cilën gjendet vendi ynë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, shpallë tre fituesit për fotografinë më të mirë të muajit MARS 2021, në bazë të pëlqimeve, komenteve dhe shpërndarjeve,.

Më 9 prill, Departamenti i Gruas i Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e radhës me të gjitha mualimet e këshillave të BI-së.

Në selinë e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, nënshkroi memorandum bashkëpunimi me zv/ drejtorin organizatës “Qatar Charity” Nuvaf el Hamadi për ndërtimin e xhamisë në Nikadin të Ferizajt, që do të ndërtohet nga organizata “Qatar Charity”.

Nën këndimin e tekbireve dhe ajeteve kuranore, si dhe nën respektimin e rreptë të protokollit të pandemisë COVID-19, në mënyrë solemne është përuruar xhamia “Hoxhë Shuajb Arnauti” në Prishtinë.