Biblioteka Britanike organizon "Iftar të Hapur" për unitetin ndërfetar në Ramazan

Biblioteka Britanike në Londër organizoi "Iftar të Hapur", ku njerëz me prejardhje dhe besime të ndryshme janë mblidhur për të prishur agjërimin e tyre.

Këto ngjarje zakonisht organizohen nga komunitetet muslimane për të promovuar dialogun ndërfetar dhe për të nxitur mirëkuptimin dhe unitetin midis komuniteteve.

Njerëzit u mblodhën për vaktin e agjërimit në një nga bibliotekat më të mëdha në botë, si pjesë e ngjarjes së organizuar nga Projekti i Çadrës së Ramazanit, një organizatë bamirëse e vlerësuar me çmime e themeluar në vitin 2013.

Pas thirrjes së ezanit, myslimanët e prishën agjërimin në bibliotekë, i cili u pasua me namaz me xhemat.

Këshilltari Nasim Ali, kryebashkiak i Camden, dhe Jerry Shillito, kreu i operacioneve në Bibliotekën Britanike, ishin mes të pranishmëve.

Projekti ka organizuar iftar të hapur edhe në muzeun e famshëm Victoria dhe Albert në Londër dhe stadiumin e Chelsea, Stamford Bridge.

Iftari i Hapur u kthye në Bibliotekën Britanike për të shënuar Ramazanin, sipas Omar Salha, themelues i Projektit të Çadrës së Ramazanit.

Dy nga katër kopjet origjinale të Magna Carta ruhen në Bibliotekën Britanike.

Projekti i çadrës së Ramazanit filloi për të bashkuar komunitetet dhe për të përhapur frymën e muajit të shenjtë përmes iniciativave të ndryshme.

Projekti tha më herët se do të mbajë ngjarje të iftarit në 10 qytete në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar gjatë muajit të shenjtë.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme