Kriptomonedha e parë në përputhje me Sheriatin, monedha islame do të dalë në treg në majTeknologjia Blockchain po fiton popullaritet në mbarë botën dhe komuniteti mysliman tani po merr ekosistemin e parë të kriptomonedhës që i përmbahet parimeve dhe traditave islame. Njihet si ekosistemi Haqq dhe ka kriptomonedhën e tij, Islamike Coin ($ISLM). Sipas Arabian Business, prezantimi publik i tokenit të ri do të ndodhë në maj.
Sa i përket financave, ekosistemi Hakq u krijua duke pasur parasysh parimet dhe traditat islame. Monedha Islamike është shenja kryesore e vlerës së ekosistemit, duke i ofruar popullatës muslimane globale një platformë financiare që ofron një kriptomonedhë hallall 100%.
Ekosistemi Haqq synon të ofrojë një platformë financiare për komunitetin mysliman që lejon transaksione në kohë reale, transparente dhe ndërkufitare duke mbështetur risitë dhe filantropinë Web3. Për të arritur këtë qëllim, rrjeti është zotuar të dhurojë 10% të secilës monedhë islamike për Evergreen DAO, një fondacion virtual jofitimprurës i fokusuar në qëndrueshmërinë afatgjatë dhe ndikimin në komunitet. Paratë do të shkojnë për projektet e komunitetit në botën myslimane.
Krahu jofitimprurës i ekosistemit, Shoqata Haqq, ka bashkëpunuar me Universitetin Islamik Ndërkombëtar të Malajzisë (IIUM) për të rritur ndërgjegjësimin për teknologjitë blockchain dhe kripto në një mjedis mësimor pozitiv. Ky bashkëpunim synon të ndihmojë në adoptimin e ekosistemit Haqq.
Për më tepër, Haqq ka krijuar disa partneritete tregtare me platforma të shitjes me pakicë dhe e-commerce për të futur teknologjitë Web3 në përputhje me Sheriatin në mjediset tradicionale të Web2. Projekti së fundmi ka bashkëpunuar me Holiday Swap, platforma më e madhe në botë e shkëmbimit të shtëpive, për të migruar operacionet e tokenizuara të kompanisë në Web3.
Për t'u siguruar që projektet që dëshirojnë të fillojnë në blockchain Haqq t'i përmbahen parimeve islame, Islami Coin ka caktuar një bord të Sheriatit prej 40 bankash, duke përfshirë Standard Chartered, Abu Dhabi Islamic Bank dhe Dubai Islamic Bank.
Për shkak se blockchain është publik dhe me burim të hapur, projektet që nuk janë në përputhje me Sheriatin mund të lansohen ende në rrjet. Megjithatë, ata nuk do të marrin distinktivin që tregon pajtueshmërinë dhe nxit besimin më të madh të komunitetit.
Sipas bashkëthemeluesit të Haqq, Mohammed AlKaff AlHashmi, Islami Coin ka potencialin të bëhet një aset i nivelit të parë. “Nëse vetëm 3-4% e komunitetit mysliman online e mban monedhën, ajo mund të bëhet një aset në shkallë Bitcoin”, parashikoi AlHashmi.
Deri në vitin 2024, tregu global i financave islame pritet të kalojë 3.69 trilion dollarë, ndërsa tregu i produkteve Hallall pritet të kalojë 4 trilion dollarë. Me një popullsi në mbarë botën prej më shumë se 1.8 miliardë njerëz, AlHashmi beson se komuniteti mysliman përfaqëson një treg "të pashfrytëzuar dhe të pashërbyer" në botën e kriptove.
Në vitin 2022, transaksionet e kriptomonedhave në rajonin e MENA-s ishin 566 miliardë dollarë, një rritje prej 48% nga viti i kaluar. Ekosistemi Haqq dhe monedha Islamike synojnë të ofrojnë një platformë financiare që plotëson nevojat e komunitetit mysliman në përgjigje të kërkesës në rritje për shërbime financiare në përputhje me Sheriatin.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme