Nusrat Chowdhury bëhet gjyqtarja e parë muslimane federale në historinë e SHBA-së

Gruaja e parë muslimane, gjykatëse federale në historinë e SHBA-së është Nusrat Chowdhury, një avokate e njohur për të drejtat civile.

Chowdhury u konfirmua 50-49 nga Senati për të shërbyer në gjykatën federale të Bruklinit.

Si drejtor ligjor i ACLU të Illinois, Chowdhury ka marrë vlerësime nga ACLU për konfirmimin e saj. Është e njohur gjerësisht se Chowdhury është një pionier në fushën e avokimit të të drejtave civile, pasi ka mbajtur pozicionin e zëvendësdrejtorit të Programit të Drejtësisë Racore të ACLU në zyrën kombëtare.

Në rekomandimin e emërimit të saj, udhëheqësi i shumicës në Senat, Chuck Schumer shprehu krenarinë për arritjen e Chowdhury. Përkushtimi i saj për ruajtjen e drejtësisë dhe barazisë theksohet si gruaja e parë amerikane dhe muslimane amerikane nga Bangladeshi që mban një pozicion gjyqtari federal.

Gjatë karrierës së saj ligjore, Chowdhury ka punuar si nëpunëse për Magjistraturën e Shteteve të Bashkuara Denise L. Cote dhe gjyqtarin e Gjykatës së Dytë të Apelit, Barrington Parker. Si dhe shërbeu në Task Forcën Presidenciale për Ndërtimin e Besimit Publik në Sistemin Amerikan të Drejtësisë, ajo gjithashtu shërbeu në Komitetin Gjyqësor të Senatit.

Si rezultat i emërimit të Chowdhury, Presidenti Biden është zotuar të promovojë diversitetin në nominimet gjyqësore. Dy vjet më parë, Zahid Quraishi u konfirmua si gjyqtari i parë federal mysliman i vendit, duke demonstruar përkushtimin e administratës ndaj diversitetit.

Në rastin e Chowdhury, ëndrra amerikane është realizuar, si një vajzë emigrante që u diplomua në institucione prestigjioze si Columbia, Princeton dhe Yale Law School. Në komunitetin ligjor, ajo ka fituar një reputacion për angazhimin e saj të palëkundur për të siguruar akses të barabartë në drejtësi për të gjithë.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme