U mbajt paneli “15 korriku, nata që frymëzoi botën”


Bashkësia Islame e Kosovës dhe Ambasada e Turqisë në Kosovë organizuan një panel të veçantë me temë “15 korriku nata që frymëzoi botën”. Në këtë ngjarje morën pjesë deputete, përfaqësues të lartë të kësaj shoqate, si dhe mysafirë të shumtë nga të dy vendet.
Në panel u theksua miqësia e ngushtë midis Kosovës dhe Turqisë, dhe rëndësia e bashkëpunimit që paqja të mbizotërojë në gjithë botën, njëkohësishtë që feja Islame të mos keqpërdorët për interesa të caktuara.
Deputetja në Parlamentin e Turqisë, Ümmügül?en Öztürk, kryetari i shoqatës “15 Korriku”, Ismail Hakk? Turun si dhe personalitete të tjera theksua nevoja për paqe dhe siguri, si një ngjarje e cila nuk duhet të lejohet të ketë sukses askund.
Gjatë këtij aktiviteti u shfaq edhe një video për tentimin e grusht shtetit në Turqi, si dhe u bë lutje për dëshmorët e 15 Korrikut.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme