U mbajtën garat e njohurive fetare në nivel vendi


Nën organizimin e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë u mbajtën garat tashmë tradicionale të njohurive fetare me nxënësit nga e gjithë Kosova.

Mbi 90 garues iu bashkuan kësaj gare për njohurit e tyre në Kuran, akaid, fikh dhe histori islame, ndërsa në fund fitues të kësaj gare u shpallën nxënësit nga Prizreni, në vendin e dytë u renditen nxënësit nga Fushë Kosova dhe në vendin e tretë nxënësit nga Prishtina.

Për nxënësit këto gara janë të rëndësishme dhe shprehen se për to janë përgatitur tash e disa kohë.

Kryeimami i Kosovës, Vedat ef. Sahiti, tha se për Bashkësinë Islame të Kosovës, çështja e mësim-besimit është prioritet kryesor dhe jo vetëm, për këtë arsye një gjë e tillë është masivizuar në të gjithë Kosovën.

Drejtori i Medresesë, Fadil Hasani, tha se ndjehet i lumtur që po sheh sot fëmijë të interesuar dhe të përgatitur në çështjet fetare islame.

Gara e njohurive të përgjithshme fetare organizohet tash e 11 vjet, ku të rinj nga gjithë vendi marrin pjesë në këto gara. Përveç aspektit garues, ky organizim ka për qëllim që të nxisë të rinjtë të rrisin njohurit fetare nga fushat kryesisht islame.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme