Gjysmëhëna e funidit është vendosur në minaret e Xhamisë së MadhePas instalimeve të suksesshme të Gjysmëhënës në hyrje të Xhamive të Madhe në qershor, Gjysmëhëna e fundit e shndritshme është vendosur me sukses në minaren e Portës Al Fatah.

Projekti ambicioz që synon ndërtimin e gjysmëhënës së krijuar nga njeriu në minaret e dy Xhamive të Shenjta ka përfunduar fazën e tij përfundimtare pasi Autoriteti i Përgjithshëm për Kujdesin e Dy Xhamive të Shenjta instaloi me sukses gjysmëhënën e fundit në minaren e Portës Al Fatah.

Projekti pa gjithashtu vendosjen e dy gjysmëhënës më herët në qershor në hyrjen kryesore të Xhamisë së Madhe pranë Portës së Mbretit Abdul Aziz.

Gjysmëhënët kanë tërhequr vëmendjen për shkëlqimin e tyre të shkëlqyeshëm të arritur përmes një mbulesë prej xhami të artë. Gjysmëhënët e krijuar nga njeriu janë bërë nga një material i lehtë i bërë nga fibër karboni të fortë. Për të ruajtur stabilitetin dhe qëndrueshmërinë, strukturat e gjata prej hekuri përforcohen në kornizën e brendshme të Gjysmëhënës.

Në Xhaminë e Madhe ka gjithsej 13 minare, me një lartësi mbresëlënëse prej 130 metrash. Kjo strukturë madhështore kurorëzohet nga një gjysmëhëne 9 metra e lartë me një bazë 2 metra të gjerë.

Minaret dhe gjysmëhëna janë simbole të njohura të xhamisë së madhe që kontribuojnë shumë në bukurinë dhe madhështinë e këtyre xhamive.

Ky projekt ishte pjesë e një përpjekjeje të madhe për të ruajtur bukurinë dhe shenjtërinë e dy xhamive madhështore, të cilat kanë një rëndësi të madhe për myslimanët në mbarë botën.


Nuk ka artikull pas ketij.

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme