Aktualitete

Në prag të festës së Kubran Bajramit, Shoqata Humanitare Bereqeti dega në Gjakovë ka shpërndarë ndihma për personat me nevoja të veçanta

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta,

Drejtoria Fetaro-Arsimore e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, ka nisur projektin e ri për mësimin e Kuranit përmendsh për fëmijë.

Në gjithë Kosovën edhe këtë vit, Bashkësia Islame organizon kurse verore për mësim besim

Presidentja e Republikës së Kosovës, znj. Vjosa Osmani priti në takim kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiun Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava sot ka nisur një vizitë zyrtare me ftesë të ministrit për vakëfe dhe çështje fetare – Gaith Al Kawari, në kryeqytetin e Katarit, Doha.

Kryetari i Dijanetit të Turqisë, Ali ef. Erbaş, në shoqërinë e Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, ka vazhduar edhe të shtunën pasdite me vizita në institucionet fetaro-arsimore dhe monumentet kulturore e fetare në territorin e Kosovës.

Në ditën e dytë të vizitës së Delegacionit të Diyanetit nga Turqia, të kryesuar nga kryetarin e Bashkësisë Islame të Turqisë (Dijanetit), prof. dr. Ali Erbash

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, më bashkëpunëtorë sot doli në pritje në pikën kufitare në Han të Elezit ku erdhi një delegacion i lartë nga Bashkësia Islame e Turqisë

Ky është një grafikon i punës së Shoqatës Humanitare Bamirëse “Bereqeti” me të gjitha degët e saj në të gjithë territorin e Kosovës, gjatë muajit Ramazan-2021.

Gjatë vizitës së zyrtarëve të Divizonit të Trafikut të Policisë së Kosovës që i bënë sot Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, me ç’rast u takuan me kryeimamin Vedat ef. Sahiti

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka vizituar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin.

Drejtori i Financave pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës Dr. Islam Hasani bashkë me bashkëpunëtorë qëndruan sot në Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjakovë për vizitë pune.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, shpallë tre fituesit për fotografinë më të mirë të muajit maj 2021, në bazë të pëlqimeve, komenteve dhe shpërndarjeve,.

Më 1 qershor në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, Shoqata Humanitare “Bereqeti” dega në Gjakovë, ka dhuruar 420 dhurata për fëmijët e institucionit parashkollor “Ganimete Tërbeshi”.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta,

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës Valon ef.Myrta me bashkëpunëtorë, priti në takim Kryetarin e Komunës së Gjakovës, Ardian Gjini dhe nënkryetarin Flamur Fetahaj

Redaksia e revistës fetare, shkencore e kulturore “Dituria islame” sot mbajti mbledhjen e radhës, në të cilën u diskutua dhe u analizuan tre numrat e fundit të revistës 363,364 dhe 365.

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, ka marrë pjesë në shpërndarjen e 600 dhuratave për fëmijët, në ditën e parë të Fitër-Bajramit, të organizuar nga Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Mitrovicë.

Në mëngjesin e sotëm, kudo, në xhamitë e Gjakovës janë mbledhë besimtarët për të marr pjesë në faljen e namazit të Fiter Bajramit, festë kjo të cilin e shënojnë muslimanët në mbarë botën, pas përfundimit të Muajit të Ramazanit.