Aktualitete

Nën këndimin e tekbireve dhe ajeteve kuranore, në mënyrë solemne është vendosur gurthemeli i “Xhamisë së Re” në fshatin Gaçkë të Ferizajt.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, në vazhdën e aktiviteteve, sot mbajti mbledhjen e rregullt.

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e rregullt, në të cilën përpos anëtarëve të Kuvendit mori pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka takuar administratën e këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, kryetarët, kryeimamët, sekretarët dhe arkëtarët.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Shoqërive Muslimane, me seli në Abu Dabi, organizuan një panel virtual me temën “Sfidat e praktikimit së Islamit në kohën e pandemisë”

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e kryesoi kryetari, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Me këndim të Kuranit dhe selavateve është përuruar xhamia “Imer Mehmeti” në Shupkovc të Mitrovicës. Punët në këtë xhami që kishin filluar vite më parë u finalizuan sot, ku për herë të parë u bë falja e namazit të drekës.

Këshilli Drejtues i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt me anëtarët e saj. Mbledhjen e hapi dhe e kryesoi drejtori i këtij Instituti, Sabri ef. Bajgora.

Kryetari i Këshillit të Bashkësie Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta, priti sot në takim Kryetarin e Këshillit të Bashkësie Islame në Podujevë, Mr. Mensur Hoti me bashkëpunëtorë.

Që nga 1 marsi, ditë e hënë, zyrtarisht ka filluar gara për fotografinë më të mirë të muajit shkurt, në të cilat fotografi, me motive nga arkitektura islame e Kosovës, afirmohen vlerat kulturore dhe fetare të vendit tonë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në vazhdën e aktiviteteve të saj, sot mbajti mbledhjen e rregullt të saj, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Këshillit të Bashkësie Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta, priti në takim Kryetarin e Këshillit të Bashkësie Islame në Malishevë, Sead Paqarizi me bashkëpunëtorë.

Sot, në zyrat e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, u bë pranim - dorëzimi i detyrës së sekretarit, nga Esat ef. Rexha tek Ahmet ef. Hoxha.
Si dhe u bë pranim - dorëzimi i detyrës së arkëtarit nga z. Hysen Boks

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka përuruar sot Institutin për Hulumtime dhe Studime Islame.

Natën e mbrëmshme një person i panjohur ka thyer xhamat e Xhamisë së Qylit dhe ka hyrë brenda.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e radhës me anëtarët e saj, të cilën e kryesoi kryetari i Kryesisë, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Redaksia e revistës fetare, shkencore e kulturore “Dituria islame” sot mbajti mbledhjen e radhës, në të cilën u diskutua dhe u analizuan dy numrat e fundit të revistës 361-362.

Të dashur qytetarë,
Vëllezër e motra!

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti dje mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava.