Lajme nga Bota

Hutbeja e Haxhit 2022 do të përkthehet dhe transmetohet në 10 gjuhë.

Grupi i parë i pelegrinëve të Haxhit, i përbërë nga 290 persona, mbërriti në Mekë nga Turqia të dielën.

Ministria Saudite e Haxhit dhe Umres u ka mundësuar pelegrinëve nga Evropa, Amerika dhe Australia që të regjistrohen elektronikisht për sezonin e haxhit të këtij viti, njoftoi të hënën Agjencia Saudite.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite ka zbuluar logon e Haxhit 2022.

Arabia Saudite ka ndarë kampe për strehimin e pelegrinëve vendas si pjesë e përgatitjeve për sezonin e ardhshëm të Haxhit.

Puna e madhe rizhvillimi ka nisur në xhaminë historike Quba të Medinës për të zgjeruar më tej vendin e shenjtë të ndërtuar për herë të parë nga Profeti Muhamed a.s., më shumë se 1,440 vjet më parë.

Shumë marokenë janë ankuar në mediat sociale për rritjen e dukshme të kostos së Haxhit të këtij viti.

Më 30 dhe 31 maj 2022 në bashkëpunim me dhe në hapësirat e akademisë “Paulus” në Cyrih, Qendra Islame për Islam dhe Shoqëri (Shweizerisches Zentrum für Islam und Gesellschaft) me seli në Fribourg të Zvicrës, mbajti një simpozium shkencor lidhur me të ardhmen e teologjisë islame në Zvicër,

Sipas mediave shtetërore, Arabia Saudite do të lejojë deri në 1 milion pelegrinë të marrin pjesë në pelegrinazhin e Haxhit të këtij viti pas dy vitesh kufizime të rrepta të COVID 19.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite ka bërë të qartë se personat që dëshirojnë të kryejnë haxhin duhet të marrin vizë të haxhit.

Muslimanët që udhëtojnë jashtë Arabisë Saudite për të kryer Umren do të arrijnë në fund të këtij sezoni më 31 maj.

Një Sistem Menaxhimi Udhëzues i lidhur me Presidencën e Përgjithshme për Dy Xhamitë e Shenjta transmeton mesazhe udhëzuese dhe ndërgjegjësuese në 88 ekrane LED brenda Xhamisë së Madhe

Ministria e Haxhit dhe Umres këshillon personat që dëshirojnë të kryejnë haxhin nga brenda dhe jashtë Arabisë Saudite që të mos merren me asnjë faqe interneti të dyshimtë që pretendon se ndihmon me regjistrimin për haxh.

Presidenti Biden në pritjen e organizuar në Shtëpinë e Bardhë priti liderët kryesorë të muslimanëve amerikanë.

Në një video që klubi anglez i futbollit postoi nga llogaria në median sociale, paraqiten pamje të faljes së namazit të Bajramit nga më shumë se një mijë muslimanë në fushën e gjelbër në stadiumin "Ewood Park"

Xhamia Ajasofja-i Kebir e Stambollit është vizituar nga më shumë se 104 mijë persona dje, ditën e parë të Fitër Bajramit

Muslimanët që jetojnë në Itali u dyndën drejt xhamive për faljen e namazit të Fitër Bajramit

Mbi dy milion besimtarë musliman morën pjesë në namazin e natës në Mesxhid Al Haram (Qabe), Meke në natën e 27 të Ramazanit.

Autoritetet muslimane në Jerusalem thonë se 250,000 besimtar u mblodhën në xhaminë Al-Aksa për të shënuar Natën e Kadrit.

Ministria e Haxhit dhe Umres e Arabisë Saudite ka shpallur kuotën e Haxhit 2022. Pakistani, India, Indonezia dhe Bangladeshi marrin pjesën më të madhe të kuotës.