Grupi i parë i pelegrinëve të Haxhit mbërrin në Mekë


Grupi i parë i pelegrinëve të Haxhit, i përbërë nga 290 persona, mbërriti në Mekë nga Turqia të dielën.
Mete Zaimoglu, Konsulli i Përgjithshëm turk në Jeddah, vlerësoi nivelin e shërbimeve të ofruara nga Arabia Saudite për pelegrinët që mbërrinin.
Ndërkohë, Ministria e Mbretërisë së Haxhit dhe Umres njoftoi se regjistrimet për haxhinjtë saudit për pelegrinazhin e sivjetmë të Haxhit janë mbyllur . Regjistrimi u hap më 3 qershor nëpërmjet aplikacionit “Eatmarna” dhe faqes zyrtare të ministrisë.
Ministria në deklaratën e tij shtoi se emrat do të shpallen më vonë pas shortit.
Më shumë se 390,000 aplikantë nga brenda Arabisë Saudite aplikuan për Haxh këtë vit.
Hesham Saeed, zëdhënësi i ministrisë, tha se kandidatët do të përzgjidhen përmes një llotarie elektronike dhe përparësi do t'u jepet atyre që nuk e kanë kryer Haxhin më parë.
Të përzgjedhurit do të marrin një konfirmim përmes mesazhit në numrat e telefonit të regjistruar.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Kurbani 2022