Kuvajti do të shtypë 100,000 Kuran në suedisht


Kuvajti ka vendosur të shtypë 100,000 kopje të Kuranit të Shenjtë të përkthyer në suedisht, një projekt për të theksuar parimet dhe vlerat islame të tolerancës dhe bashkëjetesës paqësore mes të gjithë qenieve njerëzore, njoftoi agjencia shtetërore e lajmeve Kuna.
Autoriteti i Përgjithshëm për Kujdesin për Shtypjen dhe Botimin e Kuranit të Shenjtë dhe Sunetit të Profetit dhe Shkencave rreth tyre e bëri njoftimin pas një direktive të kryeministrit Sheikh Ahmed Nawaf al Ahmad al Sabah, përcjell Telegrafi.
Përgatitjet ishin në vazhdim për shtypjen e kopjeve të Kuranit dhe “shpërndarjen e tyre në Mbretërinë e Suedisë”, tha kryetari i autoritetit të shtypit, Dr Fahad al Daihani.
Ai tha se vendimi i qeverisë së Kuvajtit ishte të theksonte “tolerancën” dhe mësimet e vërteta të Islamit.
Masa vjen pas shqetësimeve në rritje për përdhosjen e kopjeve të Kuranit në disa vende evropiane me incidentet e fundit në Suedi dhe Gjermani.
Incidentet kanë shkaktuar dënim dhe zemërim ndërkombëtar, si dhe reagim diplomatik.
Ndërkohë Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut dënoi sulmet e fundit ndaj librit të shenjtë mysliman, Kuranit, pavarësisht votave të vendeve perëndimore kundër rezolutës.
Projekt-rezoluta u prezantua nga Pakistani në emër të Organizatës 57-anëtare të Bashkëpunimit Islamik (OIC).
Rezoluta, e cila bën thirrje për dënimin e sulmeve që synojnë Kuranin dhe i përshkroi ato si “akte të urrejtjes fetare”, u vu në votim nga këshilli 47 anëtarësh.
Rezoluta u miratua me 28 vende që votuan pro, 12 vende votuan kundër dhe 7 vende abstenuan në seancën e 53-të të rregullt të Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme