Shëndetësi

Tërshëra është bimë shumëdegëshe dhe e lartë, e cila kultivohet, por gjendet edhe në gjendje të egër në ara.

Kamomili është bimë njëvjeçare dhe dyvjeçare, aromatike dhe e ndritshme me lastar të degëzuar, të drejtë ose të shtrirë.

Rrepa ka nxehtësi dhe thatësi të shkallës së parë, ndërsa disa thonë se të dy këto rrepa janë të nxehta dhe të thata, megjithëse janë laksativë të lehtë dhe që kanë ftohtësi e cila ndikon në zbërthimin, i çliron enët e gjakut dhe e përmirëson punën e zorrëve.

Mes frutave të ndryshme në stinën e vjeshtës hurmat janë ato të cilat konsiderohen si më të mirat për organizmin e njeriut. Kjo në saje të përbërjes së tyre me dobi të pakrahasueshme.

Allahu i Lartësuar ka thënë: “...e kush shtrëngohet (të hajë nga këto),
duke mos pasur për qëllim shijen dhe duke mos tepruar, për të nuk është mëkat...” (El-Bekare, 173)

nxitur mendjen njerëzore për studimin dhe zbulimin e vetive të tyre shëruese, të cilat i zbuloi shkenca sot

Njeriu përjeton lloje të ndryshme të emocioneve, nga lumturia në pikëllim, nga gëzimi ekstrem deri në depresion. Çdo lloj emocioni në trup ka efekte të ndryshme.

Dr. Agron Rexhepi tregon pë rëndësinë e rrushi në shëndetin e njeriut

Dr.Agron Rexhepi flet për efektet e mrekullueshme të shalqinit në shëndetin e njeriut

Dietologja shqiptare, Suhejla Abazi ka shkruar për dobitë e ujit me limon dhe ka porositur që ta përdorim sa më shpesh në kohë vere.

I pasur me vitaminë D, magnez, kalium dhe yndyrna të shëndetshme qumështi i dhisë është një vlerë e shtuar për organizmin

Në librin e tij Ligji i mjekësisë, Ibn Sina ka thënë: “I kuqi i vezës është i nxehtë dhe i lagësht dhe ndihmon organet të prodhojnë gjak

Dr. Agron Rexhepi tregon për shkaktarët kryesorë të mbipeshës, dëmët që sjellin në organizëm dhe trajtimin e mbipeshës.

All-llahu i Madhërishëm në Kur’anin famëmadh thotë:

Bletaria është shkenca, por edhe arti që mbron shëndetin përmes produkteve të bletëve. Mes këtyre është edhe qumështi i bletës.

Agjërimi gjatë një muaji ndikon në tretjen e dhjamërave të depozituara gjatë 11 muajve dhe ndihmon në rënien nga pesha.

Gjatë muajit të Ramazanit personat që merren me sport, sidomos ata që merren me fitnes, janë në dilema se çfarë ushqimi të hanë.

Identifikimi i komponimeve nga Nigella Sativa si frenues/inhibitor të rinjë potencial ndaj koronavirus (Covid-19): Studim/perspektiv Molekular.

Përhapja e pandemisë globale COVID-19, mungesa e një trajtimi specifik dhe situata urgjente kërkon aplikimin e të gjit

VENDIM

Ramazani, një muaj i agjërimit për muslimanët, fillon më 23 prill. Kjo përmbledhje ofron informacion për doktorët që kujdesen për njerëzit që kanë simptoma të COVID-19 dhe po mendojnë për agjërimin. Ne

Në këtë kohë ka pasur shumë pyetje se a mund të agjërojmë, rreth kësaj teme në një video ka folur doktori kosovar, Remzi Rrahmani.