52 vjeçari udhëton këmbë nga Anglia drejt Mekës për të kryer haxhin

Pas 11 muajsh ecje këmbë nga Britania, 52-vjeçar Adam Muhamed mbërrin në Mekë për të kryer Haxhin.

Ai ka ecur nëpër vende evropiane, Turqi, Liban, Jordani dhe Emiratet e Bashkuara Arabe si pjesë e misionit të tij të quajtur “Udhëtimi i Paqes”.

Qëllimi i tij ishte “të nisej kundër të gjitha të këqijave” kur ai u nis në shëtitjen e tij në kulmin e dimrit dhe verës në 2021.


Me të mbërritur në Mekë, ai tha: "Haxhi është dëshira ime më e madhe dhe më e dashur", duke shprehur falënderimin e tij për popullin e Mbretërisë që e ka mbushur me bujarinë e tij që nga mbërritja e tij në Arabinë Saudite.

Ademi shpjegoi arsyen e marrjes së vendimit për të shkuar në këmbë në Mekke, se “pas vendosjes së një shtetrrethimi për shkak të pandemisë Corona, ai u mor me leximin dhe kuptimin e Kuranit dhe pas një viti e gjysmë Studimi i thellë në Kuran, ai u zgjua një ditë nga gjumi dhe gjeti diçka në gjoksin e tij brenda meje.” Ai i thotë të shkojë në këmbë në Mekë


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme