Monedha e rrallë e arit islamike mund të arrijë më shumë se 1 milion funte në ankand


Dinari i artë i shekullit të 6-të daton nga koha kur Kalifati Umajad sundoi nga viti 660 deri në 750.

Një monedhë e rrallë ari islamike, që thuhet se është e para e këtij lloji që do të dalë në ankand, mund të shitet për më shumë se 1 milion funte kur të dalë në treg në fund të këtij muaji.
Dinari i artë i shekullit të 6-të daton nga koha kur Kalifati Umajad sundoi nga viti 660 deri në 750.
Monedhat e periudhës janë të zakonshme, por shprehja arabe e gdhendur në dinar thuhet se është e rrallë.
Monedha vlerësohet 700,000 £, por mund të shkojë për më shumë se 1 milion paund, sipas CNG.
Stephen Lloyd, një specialist i monedhave islamike në CNG, tha: "Dinarët e vegjël, të mrekullueshëm të Umajadëve... janë dokumente të vogla, të bukura dhe jashtëzakonisht të rralla historike."
Ai shtoi se provat tregojnë se monedhat “kanë prerë ndonjëherë vetëm në sasi të vogla, gjë që është në përputhje me rrallësinë e tyre të madhe sot”.

Monedha do të ofrohet në ankandin islamik të CNG në Londër më 27 tetor.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme