Hotelet japoneze fillojnë të ofrojnë Kuran për udhëtarët myslimanë


Japonia prezanton tre hotele miqësore për myslimanët në Tokio, njoftoi Organizata Kombëtare e Turizmit Japonez (JNTO).
Japonia, e cila njihet për kulturën e pasur dhe peizazhet mahnitëse, po bën bujë për ngrohtësinë dhe mikpritjen e saj të jashtëzakonshme.
Kur vizitorët myslimanë mbërrijnë në hotelet e tyre të zgjedhura në Japoni, ata shpesh befasohen këndshëm nga ajo që i pret në dhomat e tyre. Pakot përmbajnë artikuj thelbësorë që e bëjnë më të lehtë praktikimin e besimit të tyre derisa eksplorojnë bukuritë e Japonisë.
Brenda këtyre pakove të ngrohta, mysafirët gjejnë një kopje të Kuranit, librit të shenjtë të Islamit, duke u siguruar që ata të mund të qëndrojnë të lidhur me udhëtimin e tyre shpirtëror.
Për më tepër, ofrohet një sexhade e pastër dhe e rehatshme, si dhe një busull e vogël që i ndihmon ata të përcaktojnë drejtimin e Mekës për lutjet e tyre të përditshme. Për të ndihmuar më tej nevojat e tyre, është përfshirë një hartë që tregon xhamitë më të afërta.
Ky akt i vogël por kuptimplotë i mirësjelljes luan një rol kyç për t'i bërë udhëtarët myslimanë të ndihen vërtet të mirëpritur dhe të respektuar në Japoni. Ai pasqyron angazhimin e Japonisë për të plotësuar nevojat e tyre dhe për të siguruar një qëndrim të rehatshëm dhe të këndshëm.
Për shumë udhëtarë myslimanë, ky gjest sjell lehtësim të jashtëzakonshëm pasi ata nuk duhet të shqetësohen për sigurimin e këtyre artikujve të rëndësishëm vetë gjatë eksplorimit të mrekullive të Japonisë.
Mikpritja gjithëpërfshirëse e Japonisë shkon përtej peizazheve të saj mahnitëse dhe traditave magjepsëse. Ai përfshin këto veprime të menduara mirësie të shtrira ndaj udhëtarëve myslimanë, duke demonstruar me zë të lartë dhe qartë mesazhin e Japonisë për rëndësinë e çdo individi pavarësisht nga feja e tyre.
Në një botë ku kulturat dhe fetë e ndryshme kryqëzohen gjithnjë e më shumë, roli kryesor i Japonisë në miqësi dhe pranim është inkurajues. Këto gjeste shërbejnë si një kujtesë se respekti, mirëkuptimi dhe mirësia janë jetike në ndërtimin e një bote më me harmoni. Mirëpritja e ngrohtë e Japonisë për udhëtarët myslimanë ilustron se si mikpritja mund të kapërcejë ndarjet kulturore dhe t'i sjellë njerëzit më afër, duke kapërcyer prejardhjen dhe besimet.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme