Kuriozitete

Agjencia Saudite e Shtypit (SPA) ka zbuluar procesin e trajtimit të guralecëve të Xhemaratit pasi haxhinjët i hedhin gjatë kryerjes së ritualit në Vendin e Shenjtë Mina.

Pas 11 muajsh ecje këmbë nga Britania, 52-vjeçar Adam Muhamed mbërrin në Mekë për të kryer Haxhin.

Motoçiklisti dhe vlogeri pakistanez Abrar Hassan ka udhëtuar në më shumë se 18 vende, 12 prej të cilave ai ka udhëtuar me motoçikletë për të përmbushur ëndrrën e tij, vozitja me motoçikletë në Arabinë Saudite për të kryer Umren.

Ashraf dhe Fatima, dy nga 12,000 punonjësit e Presidencës së Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta, të cilët punojnë për t'i shërbyer pelegrinëve gjatë Umres dhe Haxhit në Mesxhid Al-Haram në Mekë.

Një histori e papritur dhe frymëzuese për përpjekjet e një muslimani për udhëtimin drejt Qytetit të Shenjtë vjen nga një i moshuar afrikan.

Qilimat, të cilët janë prodhuar në Arabinë Saudite, plotësojnë disa kritere dhe specifika teknike për t'iu përshtatur hapësirave të Dy Xhamive të Shenjta dhe plotësojnë nevojat e pelegrinëve dhe vizitorëve.

Imagjinoni të agjëroni në një vend ku dielli nuk perëndon, nuk është vetëm një vend, por ka disa vende ku dielli nuk perëndon.

Ramazani i vitit 2029 do të vijë gjatë dimrit menjëherë pas 7 vitesh.

Sulltan Abdylhamiti II kërkonte ta zgjonin në çfarëdo ore të natës kur ndodhte ndonjë ngjarje urgjente, nuk i pëlqente të lihej çështja për të nesërmen.

Skuadra e kategorisë së dytë turke, Kocaelispor është duke kaluar një periudhë të errët në kampionat teksa ka regjistruar nje seri prej tetë ndeshjesh radhazi pa fitore

Si pasojë e moti të ftohtë sipërfaqja e digës Pusat-Özen në rajonin Hafik në qytetin Sivas të Turqisë është ngrirë dhe në mesin e saj vërehet një minare

Pse nuk e ndjejmë këtë peshë të madhe në kokën tonë ... ?

Inovacioni i fundit i nxënëses së klasës së pestë nga Malajzi, Maryam Musamir, po fiton shpejt lëvdata ndërkombëtare.

Kur’ani dhe Suneti i Pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, flasin për pjesët kryesore të natyrës: tokën, ujin, botën bimore e shtazore, si dhe kohën.

Përse Krijuesi e ka veshur farën me një cipë të trashë? Mos vallë që ta mbrojë këtë farë të vogël? Apo të na mbrojë neve prej saj?

Fotografitë e një vajze jordaneze me emrin Rawwan al-Duwaik kohët e fundit janë bërë virale në rrjetet sociale.

Roboti tani do të shpërndajë ujin Zemzem për pelegrinët në Xhaminë e Madhe në Mekke dhe në Xhaminë e Pejgamberit a.s. në Madine, njofton Agjencia Saudite e lajmeve.

Një grua nga Afrika e Jugut hyri në listën e Rekordeve Botërore Guinness pasi theu rekordin në lindjen e 10 fëmijëve në një lindje

Kazi Shafiqur Rahman, sipërmarrës britaniko-musliman, ka thirrë ezanin në urën më të famshme në botë, në Bridge Bridge të Londrës

Muslimanët nga e gjithë bota mund të bëjnë vizita virtuale në vendet e shenjta, në Mekë, Medinë dhe Kuds (Jeruzalem) në muajin e shenjtë të Ramazanit