Rajoni

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar, ka nisur sërish fushatën e dhurimin të gjakut ndaj fëmijëve talasemikë.

Fushata ka filluar sot, më 20 prill, e enjte në orën 10:00, në ambientet Komunitetit Mysliman përmes dhurimit nga vetë kryetari z. Skender Bruçaj dhe stafi i Komunitetit Mysliman dhe më pas do të shtrihet në të gjitha Xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera të vendit, çdo të premte.

Myftinia e Kukësit organizoi një simpozium për Profetin Muhamed a.s., ku u fol rreth shembullit dhe virtytit të më të lartit të njerëzimit.

Fotografia e muslimanes së mbuluar dhe dy murgeshave në Urën e Vjetër të Mostarit, ka pushtuar së fundmi rrjetet sociale të Bosnjës, por edhe gjithë rajonit.

Mësimi i Kur'anit në këtë xhemat është aktiv për shumë vite. Aty marrin pjesë të gjitha moshat. Këtë vit, nxënësja më e re është ajo e klasës së katërt të shkollës fillore, ndërsa më të moshuarat janë disa shtatëdhjetë vjeçare, të cilat nuk lejuan që mosha e tyre të jetë pengesë për ta mësuar leximin e Kur'anit. Gjatë gjithë kohës kanë punuar me Imamin Amir ef.Memiç, ndërsa mësimi i tyre i Kur'anit është intensifikuar pas ardhjes së Azaudin ef.Sakic, imam në këtë xhemat.

Ndërtimi i një prej faltoreve më të madhe në Ballkan, Xhamisë së Namasgjasë, po vazhdon pandërprerë.

Ditët e fundit nëpër disa portale të rajonit është shpërndarë lajmi për kalimin në Islam të një familjeje serbe nga Beogradi në një xhami të Novi Pazarit. Ato ia atribuuan këtë kalimi një darke me imamin dhe stafin i xhamisë së këtij qyteti. Por Asmir Crnovrsanin, kryeimam i Novi Pazarit, ka tjetër version, njofton tesheshi.com

Çifti bashkëshortor Novakoviq nga Beogradi, bashkë me dy fëmijët e tyre, kanë braktisur fenë ortodokse dhe janë konvertuar në fenë islame.

Shoqata "Oaza" nga Tuzlla, aktivistët e së cilës kanë pastruar me qindra xhami në gjithë BeH-në, në bashkëpunim me shoqatën "Tempo" nga Vogosca, dhe me pëlqimin e xhematëve lokale të Tuzllës, kanë filluar aksionin për pastrimin e xhamive të qytetit.

Shqipëria u është shtuar vendeve që do të marrin pjesë në olimpiadën e lojërave të vendeve islamike që do të zhvillohet prej 12 deri më 22 maj në Baku të Azerbajxhanit.

Zyra e Këshilltarit për Çështjet Fetare, pranë Ambasadës së Turqisë në Shkup në bashkëpunim me Bashkësinë Islame në Republikën e Maqedonisë, organizojnë një kurs “për këndimin e bukur të ezanit”, raporton Anadolu Agency

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë në bashkëpunim me Drejtorinë e Mbrojtjes dhe Përfshirjes Sociale pranë Bashkisë së Tiranës organizuan sot panairin e bamirësisë në ndihmë të grave të dhunuara.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka zhvilluar dje konferencën shkencore “25 vite Drita Islame”, në kuadër të 25 vjetorit të themelimit të organit të parë mediatik të Komunitetit Mysliman, revistës “Drita Islame”.

Asociacioni për Afirmimin e Gruas (AAG) dënon ashpër rastin e fundit të sulmit verbal dhe fizik ndaj dy vajzave të pafajshme në qendër të qytetit të Shkupit, njëra studente muslimane dhe tjetra e krishtere, nga tre maqedonas.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bazë të një marrëveshje me Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, organizoi një takim pune me imamët dhe myftinjtë të cilët predikojnë nëpër institucionet e riedukimit në Shqipëri.

Studentja muslimane me mbulesë nga qyteti i Shkupit, Sumeja Ademi (19), bashkë me shoqen e saj të krishtere, të enjten e kaluar janë sulmuar fizikisht dhe verbalisht në qendrën e qytetit të Shkupit nga tre maqedonas të fesë krishtere, duke i porositur se “ky është vend i krishterëve, ndërsa ata me mbulesë të zhduken nga kanë ardhur në Arabinë Saudite”, raporton Anadolu Agency

Paraditën e së shtunës, më 25 shkurt 2017, Myftinia Shkodër organizoi konferencën e 6-të vjetore të imamëve, teologëve dhe thirrësve islamë të Shkodrës.

Ideja për të filluar me punimin e produkteve nga materialet natyrore dhe plotësisht ekologjike, Senad dhe Enesa Kapiç thonë se u ka ardhur nga dija se në tregun e brendshëm ka shumë pak produkt ku cilësia vjen e para.

Në një ceremoni të veçantë të zhvilluar në mjediset e Institucionit të Presidentit të Republikës, Kreu i Shtetit vlerësoi me Dekoratën “Nderi i Kombit” Hafiz Ali Korçën (pas vdekjes) me këtë motivacion: “Për rolin dhe kontributin e tij të rëndësishëm e vetëmohues në dobi të çështjes kombëtare: si martir i kombit e kulturës shqiptare, si klerik atdhetar i shquar e veprimtar i flaktë për çlirimin e vendit nga zgjedha e huaj, si figurë e papërsëritshme intelektuale, duke u shndërruar në një nga dijetarët më të ndritur të filozofisë islame në Shqipëri”.

Xhamia e Gjin Aleksit në Rusan të Delvinës do i nënshtrohet një restaurimi të plotë nga Komunitetit Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës.

Forumi Rinor Islam bëri hapjen e muzeut të Muhamedit a.s. në Çifte Hamam në Shkup, muze ky i cili paraqitet për të parën herë në Maqedoni.

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!