Ramazani 2029 do të vijë gjatë dimrit


Ramazani i vitit 2029 do të vijë gjatë dimrit menjëherë pas 7 vitesh.

Njerëzit do të kenë mundësi t’i shijojnë reshjet e borës dhe Ramazanin.

Khaled Al Zaqqa, astronom saudit, deklaroi se Ramazani i vitit 2022 do të vijë në pjesën e fundit të pranverës pas dy vitesh,

Ramazani i vitit 2024 do të vijë në pjesën e parë të sezonit të pranverës që do të thotë se Ramazani i vitit 2029, i cili është shtatë vjet larg, do të vijë gjatë e dimrit.

Ramazani është muaji i nëntë në kalendarin islam, hixhr dhe ka rëndësinë më të madhe për shkak të agjërimit. Fillon me shikimin e hënës dhe përfundon me të.

Viti kalendarik gregorian është më i gjatë se viti kalendarik islam, gjë që e mundëson atë të bjerë në çdo stinë të vitit gjatë rrethit 33-vjeçar.

Ramazani do të fillojë më 2 prill dhe do të përfundojë më 1 maj 2022.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme