Agjërimi i Ramazanit në vendin ku dielli nuk perëndon


Imagjinoni të agjëroni në një vend ku dielli nuk perëndon, nuk është vetëm një vend, por ka disa vende ku dielli nuk perëndon.
Al Jazeera bëri një video të mrekullueshme për familjet që agjërojnë në një situatë të pabesueshme, dhe agjërimi i tyre zakonisht është më i gjatë se i muslimanëve tjerë që agjërojnë në mbarë botën.

Shikoni këtë video si agjëron kjo familje në vendin ku dielli nuk perëndon!Duke i shtuar më shumë kësaj historie, Finlanda nuk është i vetmi vend ku dielli nuk perëndon kurrë, por kjo përfshin më shumë vende.

Këto janë vendet ku dielli nuk perëndon

• Norvegjia
• Kanadaja
• Alaska
• Islanda
• Suedia
• Finlanda

Kjo listë nuk do të thotë që dielli nuk perëndon në të gjitha këto vende, duhet theksuar se ka disa qytete në vendet (e lartpërmendura) ku dielli nuk perëndon. Për të kuptuar më shumë se cilat qytete janë ato, shikoni videon.

&t=41s

A nuk është interesante? Është e mahnitshme të shohësh mrekulli të tilla të Allahut anembanë botës dhe pavarësisht situatave, muslimanët nuk harrojnë përmendjen e Allahut.
Agjërimi në Ramazan bëhet shumë i vështirë në disa rajone. Sepse humb nocioni i kohës kur është ora 3 e natës, por mund të shihet dielli nga dritarja, dhe kur është koha e Iftarit, akoma mund të shihet dielli. Në këtë rast, këta muslimanë zgjedhin një periudhë kohore dhe agjërojnë sipas saj. Ata vendosin orarin para fillimit të Ramazanit dhe më pas veprojnë sipas tij.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme