Çifti nga Sri Lanka bënë detyrë fisnike duke shërbyer pelegrinët gjatë haxhit dhe umres për 17 vjet


Ashraf dhe Fatima, dy nga 12,000 punonjësit e Presidencës së Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta, të cilët punojnë për t'i shërbyer pelegrinëve gjatë Umres dhe Haxhit në Mesxhid Al-Haram në Mekë.

Në një intervistë për Gazetën Saudite, ata shprehën lumturinë dhe mirënjohjen e tyre që u bekuan me shërbimin e besimtarëve për gjatë këtyre viteve. Ata falënderuan Allahun e Madhëruar që i bekoi me një punë që mund t'i mbështesë financiarisht dhe t'u mundësojë të shërbejnë dhe të fitojnë kënaqësinë e Zotit.

Çifti ndanë historinë dhe përvojën e tyre gjatë punës në Mekë. Përvoja e tyre e jashtëzakonshme filloi kur Fatima erdhi të punoi në Mesxhid Al Haram 17 vjet më parë. Ajo kujdesej për hapësirën e faljes së grave në Xhaminë e Shenjtë, duke përfshirë shtrirjen e qilimave dhe rrogozave për lutje.

Pas katër vitesh punë e vetme në qytetin e shenjtë, Fatimeja vazhdoi rrëfimin se i lindi dëshira që ta sjellë të shoqin të punonte me të në Xhaminë e Madhe. Ajo ia përcolli menjëherë dëshirën e saj Presidencës së Haram-it, që t’i lejohej të sillte burrin e saj nga Sri Lanka për të punuar me të në Mekë.

Fatmirësisht, Presidenca e pranoi kërkesën e Fatimes dhe pranoi të punësonte Ashrafin në Xhaminë e Madhe.

Fillimisht, Ashraf nuk ishte gati të linte vendin e tij dhe të punonte në Arabinë Saudite. Megjithatë, bindja e gruas së tij ia shkriu zemrën. Ashraf ndryshoi mendje dhe shkoi në Saudi. Ai është mirënjohës që mund t'u shërbejë haxhinjve që vizitojnë Xhaminë e Madhe ditë e natë. Një mundësi e jashtëzakonshme që jo të gjithë mund ta përjetojnë.

Ai tha se puna në Mekë u dha atyre krenari, lumturi dhe nder dhe ua ndryshoi jetën përgjithmonë.

Një tjetër bekim i madh i punës fisnike të këtij çifti është puna e tyre në Xhaminë e Madhe, vendi më i shenjtë për myslimanët nga e gjithë bota për kryerjen e Haxhit dhe Umres, duke i lejuar ata të kryejnë umren çdo javë. Sipas llogarive vlerësohet se ata kanë kryer umren më shumë se 900 herë.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme