Shëndetësi

Jeta e kësaj bote nuk është e aq e thjeshtë. Ne, si qenie njerëzore, shpesh vuajmë nga pikëllimi, mërzia, dëshpërimi dhe sprovat e ndryshme. Secila nga këto situata mund të na çojë në depresion.

Vaji i ullirit është i pranishëm në shumë familje, por të pakta janë ato familje të cilat kanë njohuri të përgjithshme rreth vajit të ullirit. Shkurtimisht do të rendisim me lejen e Zotit disa nga dobitë dhe rëndësitë e këtij produkti ushqimor.

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Allahu i Madhëruar thotë: “Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): “Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës së Zotit tënd përulshëm!” Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilaç e shërim për njerëzit. Vërtet që kjo është shenjë për ata që përsiatin.” (En Nahl, 68-69)

Hurmat sjellin shumë përfitime shëndetësore. Ato ndihmojnë për të reduktuar aneminë, hipertensionin, kolesterolin e lartë, diarrenë etj..

Në Kaptinën e Bletës, Allahu i gjithëfuqishëm i përshkruan bletët dhe mjaltin me këto fjalë: “Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilaç e shërim për njerëzit. Vërtet që kjo është shenjë për ata që përsiatin.” (Kur’ani 16:69). Kur’ani e përmend mjaltin edhe në një rast tjetër (47:15), kur përshkruan lumenjtë e mjaltit të gjendur në parajsë.

Buhariu në Sahihun e vet e shënon hadithin e treguar nga Ebu Seid el-Hudri, ku thotë se një njeri kishte shkuar tek Muhammedi (a.s.) dhe i kishte thënë që i vëllai ankohej se zorrët nuk i punojnë mirë.

.Duke shtuar copëza frutash apo perimesh në ujin që konsumojmë çdo ditë, ne mund të kemi përfitime për mendjen, trupin dhe shpirtin në të njëjtën kohë.

Pranvera është koha e alergjive dhe është shumë e rëndësishme të shpërlahet hunda për të përmirësuar problemet që shkaktohen nga poleni dhe pluhuri.

Psikologe - Dr. Gyltene Dëguti

Udhëzimi i Profetit alejhi selam për trajtimin e sëmundjeve të zemrës

Kristie Karema Burns
Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Në kohët e lashta shëruesit kanë besuar se energjia e tokës shumë lehtë mund të absorbohet përmes lëkurës dhe thembrave të këmbës.

Në Sahih është shënuar se dikush e kishte pyetur Sehl bin Sa’din për mënyrën si është shëruar plaga e të Dërguarit të Allahut kur ishte plagosur në Luftën e Uhudit.

Dhembja e përgjithshme e kokës shkaktohet nga mungesa e ekuilibrit në kombinimin e katër sekrecioneve themelore të trupit, që është çrregullim i sekrecioneve themelore të trupit, që ndjek pothuajse çdo sëmundje.

Namazi i natës është shërimi më efektiv për të trupin, parandalimi më i mirë i sëmundjeve kronike

Ju duhet të ushqeni sistemin e imunitetit tuaj me përbërësit e duhur që ti ndihmoni të punoj si është më së miri.

Aspirina po testohet si pjesë e një trajtimi të mundshëm për një formë agresive të kancerit të gjirit.

Qepa është një prej gjërave ushqimore më të shëndetshme që njeriu mund të konsumojë